ahmet saltık

meekma
Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı öğretim üyesi bir profesörümüz..

Şöyle diyor

"Pandemi ile birlikte ekonomik ve toplumsal bunalımın çok yönlü olarak derinleştiğini ve intiharların arttığını söyleyen Prof. Saltık, “Çoğu müzisyen, yüz dolayında sanatçının intihar ettiğini geçenlerde okuduk. TÜİK salgının başından bu yana yaşanan intihar ve ölüm rakamlarını açıklasın. İnsanlar borçlarını ödeyemediği için işsiz kaldığı için sokaklarda kendilerini yakıyorlar, kredi borçları çok şişti ve ödemesiz balayı dönemi bitti, hangi gelirle ödenecek? Arka arkaya ardışık iflaslar ve haciz yağmuru gelecek”

ve şunu öneriyor

"14 gün tam kapatmanın maliyeti ülke ekonomisine yaklaşık 50 milyar dolar. Türkiye 18 yıllık talan ekonomisinin sonunda, ekonomisi bakımından dünyadaki en kötü, en sıkıntılı durumda ülkelerden biri olmuştur. '14 günlük tam kapatma ile bulaşın toplumdaki hızı büyük ölçüde kırılacaktır."

https://www.gercekgundem.com/saglik/215615/prof-saltik-yasli-insanlar-evlerinde-sessiz-sedasiz-oluyor-turkiyenin-artik-dayanci-kalmadi

bu zekayla bırak profesör olmasını üniversiteyi bitirmiş olmasını bile hayretle karşıladım. daha hala bu profesör arkadaşlarımız süper gizli gorona testinin nasıl çalıştığını da açıklamadılar bilmem kaç aydır.. tabi hastalık götten uydurma olunca topu taca atıp duruyor bilimsiz bilimcilerimiz.

bir de bu 14 gün kapatma fantazisini bitti sanıyordum ben.. hayır 14 gün her bişeyi kapatalım, ölen öldüğü yerde çürüsün, hamileler evinde doğursun, batan batsın, intihar eden etsin, evi yanan cağ kebabı olsun, yunanistan saldırırsa biz gapalıyız dostum diyelim tamam da sonra nolcak onu anlamıyorum... hay allah ya çin'den bi tane daha hasta gelmiş şimdi gene pantemü pantemü...

14 gün kapatalımmış...

14 gün gapatcan amuğa goyum bak hasdalık masdalık galıyo mu amuğa goyum...

tırnak içinde "bilim adamlarımız" bile kahve köşelerindeki dayılar ayarında konuşuyor.. acı gerçeğimiz bu..

neden peki? çünkü iyiden iyiye ortadoğu ülkesi olduk da ondan.

varşova. dün.. hep kızların bacaklarına bakmayın, kaç kişi itaatölçer takıyor onu da bir sayın.

bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol