fatih altaylı

independence
garip bir ikilemdeyim kendisine kar$i. gun geliyor seviyorum gun geliyor nefret ediyorum. hani bir orta noktasi da yok kendisine kar$i olan hislerimin. ya sevgi ya nefret, net.

1 $ubat 2013 tarihli teke tek programinin konugu ba$bakandi, programi izledim, fatih altayli’dan yine nefret ettim. bakalim yeniden ne zaman severim, neyse.

ba$bakan programa konuk, cok dogal olaral kendisini, partisini ve icraatlarini allayip pullayacak o $ekilde anlatacak. siyasetin dogasi bu zaten, muhakkak bir $eyleri ballandiracaksin, muhakkak bir $eyleri allayip pullayip o $ekilde anlatacaksin, tamam ama bu ba$bakanin i$i, sen gazetecisin, soru sorarsin alirsin sorunun cevabini sonra bir ba$ka soru sorarsin falan.

yok arkada$.

ba$bakan kendi icraatlarini bir alladiysa altayli ba$bakanin uzerine be$ alliyor ayni icraatlari.

"cok dogru sayin ba$bakanim, cok haklisiniz sayin ba$bakanim, evet aynen oyle oldu sayin ba$bakanim, aman da ba$bakanim canim ba$bakanim yar bana bir eglence ba$bakanim."

lan noluyor? dur sen bir, ba$bakan gozunu boyayacak insanlarin, sen ne diye ba$bakanin oldugu yerde ba$bakan lehine insanlarin gozunu boyamaya kalkiyorsun? menfaatin ne beklentin ne? yok efendim saglik alaninda akp doneminde muhte$em i$ler yapilmi$, cok ilerlenmi$, vay efendim ulkede universitesiz il kalmami$ vs. bir de sordugu soruya bak;

"peki sayin ba$bakanim, bu kadar hizli ilerleme tehlikeli degil mi?"

ba$bakan bile kendi agzi ile "cok hizli ilerledik" demeden daha, altayli zipladi bu kadar hizli ilerleme riskli degil mi dedi, tey allahim.

peki, universitesiz il kalmadi diyelim ulkede. o universitelerde verilen egitimin kalitesinden de bahsetsene biraz, sorsana bunlari. o universitelerde millet hangi $artlarda egitim aliyor, o egitimin o ki$iye maliyeti nedir bunlari da sorsana?

ulke senin tabirinle cok muhte$em gidiyor ama en basit demokratik hakkini kullanip bir $eyleri protesto eden insanlarin coplanmalarini sorsana ba$bakana? odtü’ye polisin girmesini, ogrencileri coplamasini, biber gazlarini sorsan ya?

ba$bakana dani$manini sor mesela, kimmi$ o dani$man? kac para maa$ aliyormu$ onu da sor bir? teroristle goru$en namussuzdur $erefsizdir diyen ba$bakan bugun devletin resmi kanallari ile her gun imrali’ya ta$iniyor, onu da sor?

yok ama, illa ulke cok iyi gidiyor, turkiye cok super bir ulke oldu olacak bla bla. yazik, cok yazik.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol