online alışveriş

esrakesh
yurtdışından da alışveriş yapmanızı sağlayan alışveriş şekli.

ebay gibi siteleri bilmeyen yok ama özellikle, giyim, çanta, ayakkabı, takı vs için şunlar denenmiştir, tavsiye edilir:

http://www.asos.com: en son söyleyeceğimi baştan söyleyeyim shipping ücreti almıyor. artı sezon ortası, sezon sonu, yok noel falan derken her zaman bir indirim durumu mevcut nerdeyse.. alışveriş yaptıktan sonra 6-12 gün de teslim ederiz diyorlar ama genelde daha erken geliyor size ürün. kısacası 10 numara 5 yıldız bir site.

http://www.newlook.com: bu da ingilitere menşeili bir site. asos’a benzer ama ülkemize gönderim ücreti alıyor, yaklaşık £5 kadar. siparişiniz genel de bir haftaya kadar elinizde oluyor.

http://www.wholesale-dress.net: bu da çin’den alışveriş yapmanızı sağlıyor. aslında bazı ürünleri amerika’daki deposundan da yolluyor eğer varsa size soruyor zaten nerden istersin diye. her şey çin malı olduğundan çok ucuz. çantalar $4-$10, ayakkabılar $5-$20, takılar dersen $0,1 başlıyor o derece. lakin shipping ücretine dikkat etmek lazım. dhl, ups gibi bilinen kargoları kullanayım derseniz ürününüz 3 iş gününde elinizide oluyor ama $10lık bir ürüne $30 kargo ücreti ödeyince bir anlamı kalmıyor. o nedenle küçük çaplı alışverişlerde china post kullanılabilir. gönderinizi takip edemiyorsunuz, yaklaşık 20 günde geliyor ama ücreti çok cüzi.. ayrıca aramex diye bir şirket de var o da diğerlerine göre orta karar kalıyor.

bu siteden alışveriş yaparken dikkat edilecek en önemli nokta bedenler ve ayakkabı numaraları. misal çinlilerin xl ile bizim m(medium)denk.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol