muhteşem yüzyıl

independence
bölüm 54

-----------------------------agir spoiler icerir sonra ben bilmiyordum olmasin----------------------------:


yazacaklarimi muhteşem yüzyıl da rüya görme geleneği $eklindeki $ikayetimden bagimsiz olarak yazacagim.

senaristleri daha once ele$tirdim, $imdi oveyim. tarihi olaylari kimi hatalarla da olsa yakindan takip edip diziye aktariyorlar. azimsanamayacak olcude insan kendileri sayesinde osmanli tarihi hakkinda fikir sahibi oldular.

bolume gelecek olursak pek guzeldi pek begendim.

1- hurrem sultan aybige ile bali beyin kirim’a gitmek yerine birlikte kactiklari dedikodusunu yaydi ortalik yere. mahidevran durur mu? durmaz elbet. solugu suluman’in yaninda aldi, durumu bir bir anlatti. suluman da hemen emir verdi, ikisini ta$iyan gemi her nerede yakalanirsa durdurulacak ve geri getirilecek. amina kodugumun gemilerinde navigasyon cihazi gprs falan var ya nasil olsa, koskoca denizde elleri ile koymu$ gibi bulurlar artik osmanlinin zodyak botlari ile.

2- şehzade cihangir’in kamburluk sorununa care icin agir ve acili bir tedavi uygulandi el kadar bebeye. tarihsel verilere gore bu tedavi bir sike yaramayacak ama olsun, diziye ayri bir renk katti. en sonda cihangir nefes almiyor diye feryad edildi ama got oldular tabi, nefes aliyordu velet.

3- matrakci nasuh efendi’nin casus olarak tekkeye sizdigina dair du$uncemi daha once de belirtmi$tim, bu aralar muneccimlerle pek icli di$liyim.

#1045817

ama tekkeci abimiz uyandi i$e, aldilar matrakciyi kapali bir yere. bu arada pargali’ya leziz bir suikast giri$imi duzenlendi ama ondan da yirtacak yillarin pargalisi. boru mu lan, koskoca sadrazam a.k. ite kopege cakala pabuc mu birakacak? birakmaz elbet.

4- $ehzade mustafa’nin yedigi $ey bence zehir degil demi$tim ya daha once, göt oldum azami olcude. zehirmi$ o, muneccimlerle daha yakin temas halinde olmaliyim, kimi zaman gelecegi gorme yetenegim siciyor.


5- efsun hatun hamile. mustafa kisa zamanda cok sikmi$ hatunu, diyebilecegim bu.

gelecek bolumde goru$mek uzere, sag ve esen kalin.




-----------------------------agir spoiler bitti----------------------------
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol