marlboro içen polis memuru

independence
bahsettigim polis memuru ne amir ne komiser ne de ba$ka bir yetkiye sahip, bildigin siradan bir polis memuru. marlboro iciyor kendisi.

$imdi yanli$im yoksa marlboro 10 lira. yine yanli$im yoksa bir polis memurunun maa$i 2000 lira civari.

gunde bir paket marlboro icse bir polis, ayda yapti mi sana 300 lira, kaldi geriye 1700 lira. yani bu polis memuru maa$inin %12 sini falan(yanli$ hesaplami$ olabilirim, yemi$im matematigi) sigaraya ayiriyor ki o da eger gunde sadece 1 paket icerse.

$imdi tamam, icsin gozum yok, ke$ke her sigara tuketen kaliteli sigara tuketebilse ama bir de olayin ekonomik boyutuna bakmak lazim. pa$am, senin neyine marlboro lan? belki evlisin, belki colugun cocugun var, yuksek ihtimalle evin kira. mesela uzun lm icmeye kalksan hem daha doyurucu olacak hem de maliyet %45 oraninda azalacak, yani ayda verecegin para 165 liraya du$ecek ama sen inatla 300 lira vermeye devam ediyorsun.

yapma bunu, yapma.

hepimiz bilyoruz, maa$in sana yetmiyor, yetmez zaten mumkun degil. tamam kimi zaman ayda 2000 lira civari bir maa$ icin canini riske ettigin de oluyor ama buna ragmen marlboro icmek neden? bana kasla hic sigara icme ama iceceksen de marlboro icme yigidim. aileni du$un lan, e$in falan da sigara iciyorsa, o da marlboro icecek olsa nice olur sizin haliniz? pehey.

ana tema: maa$li memurlar marlboro icmesinler, cocuklari $eker de yiyebilsin, pükevit de yiyebilsin.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol