doğu illerinde hızla artan devlet düşmanlığı

independence
dogu ve guneydogu illerinde kabaran devlet du$manligindan bahsediyorum.

ozellikle 29 aralık 2011 şırnak ta 35 sivilin bombalanması olayi uzerine buyuk bir arti$ gostermi$tir. halk sokaklarda pkk leyhine sloganlar atiyor, propagandalar yapiyor. dogu ve guneydogu illerindeki "türkiye cumhuriyeti vatanda$lari" artik devlet sagolsun demiyor, pkk sagolsun diyor. ulke hizla cok uc noktada bir durumun e$igine gidiyor. belki yakin bir zamanda degil ama bu $ekilde artan bir devlet du$manligi bir sure sonra bir isyani tetikler, olasi bir ba$kaldirinin fitilini ate$ler.

peki bu bolgelerdeki halk haksiz mi?

$imdi konu hak yahut haksizlik degil, konu hizla artan gerilimin bir an once gucunun azaltilmasidir. bolge halklari uzun senelerdir hakli konumda aslinda ama siradan insanlar bile hemen her $eyin farkindayken hukumet yetkilileri hicbir $ey yokmu$, hicbir $ey olmuyormu$casina hayatlarina devam ediyor.

dogu illeri kayniyor, dogu illeri devletten yaka silkip pkk’nin tuzagian du$en gencecik insanlarla dolu. doguda ki bir ev kadini dahi, bir anne dahi pkk taraftari $u sira. devlet hukumet kendi ile teror orgutunu besliyor, hem de insan kaniyla insan ofkesiyle.

dogu illeri artik devletini sevmiyor, vatan sagolsun lafi lugatlarindan cikali cok zaman olmu$. devletin dogu illerini gorme vakti geldi, gecti bile. bir an once doguya mudahale edilmeli ekonomik ve kulturel anlamda. aksi taktirde doguda ba$layan bu ate$ hepimizi yakar.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol