muhteşem yüzyıl

ahuramazda
barbaros hayrettin paşa ve mimar sinan ’ın neden hala senaryonun bir yerinden,kıyısından köşesinden bile olsa diziye dahil edilmediklerini bir türlü anlayabilmiş değilim.

o sinan ki,belgrad ve rodos seferlerinde bizzat yeniçeri olarak bulunmuş bir teknik ve askeri dehadır,ayrıca mihrimah’a olan aşkından,gelecekte iki muhteşem cami yapacak, türk tarihine muhteşem sinan olarak geçecek...
diziye ne zaman zırt diye sokacaklar,ne bekliyorlar anlamış değilim.

o hayrettin ki daha 1526’da andrea dorya’yı yenilgiye uğratarak ceneviz’i ele geçirdği gibi (ki dizi şu an itibariyle 1529’da olup,üç yıl önceki bu önemli olayın sözünü bile etmemektedir ) 1533’te kaptan-ı derya olarak donanmanın başına geçecek...zaferden zafere koşacak.
dizide bu muhteşem kişilikten hangi bahane ile nasıl aniden söz edilecek,bekliyorum.

çünkü her iki karakter de su anda dizide işlemekte olan süreç içinde ,tarihi gerçeklikte aslında yavaş yavaş kendilerini gösteren ve zamanı geldiğinde de süleyman tarafından hak ettikleri görevlere getirilen kişiler.senaryoya damdan düşer gibi sokulmaları,çok anormal olacak doğrusu.şu anda çok geç bile kalınmış durumda.

hayır bir de ayrıca bu karakterler;bu gerçek tarihi kişiler,sçtığımın şarlken’inden,lajos’undan,ya da ölü balık gözlü isabella fortuna’sından daha mı değersizler,daha mı önemsizler?

kaldı ki zaten isabella fortuna diye bir karakter kurmacadır,tarihteki isabella of castilla’dan ilham alınmış olabilir belki ,ancak kronolojik mantığa göre de o kadın süleyman’ın anneannesi olacak yaşta iken süleyman daha altı yedi yaşlarında olmalıdır.

her neyse işte haremdeki skiş nakış işlerinden bir kafalarını kaldırıp gerçek tarihi şahsiyetleri diziye eklerlerse,brad pitt ’den falan daha gerçekçi olur azizim.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol