bu bir savaş her iki taraftan da ölenler olur

independence
cumle kimi arkada$larimiz tarafindan kendi arzusuna gore diledigi yonde algilanmi$ ve o $ekilde yorumlanmi$. eger amac kendini ve cumleyi hakliş cikartmaksa dogal bir refleks, yadirgamam.

olen terorist de olsa(ki olene terorist denmemi$ ben yumu$atiyorum sadece) asker de olsa oldukten sonra ölü bir genc oluyor denmi$, dogrudur, canini kaybeden her kim olursa olsun canini kaybetmi$tir, ötesi yok.

kaybetmesin o zaman bu gencler canlarini? doguda gencecik zihinler yikanmasin, daga cikartilmasin, vatanda$a kur$un sikmasin? kimse bu yonde fikir beyan etmiyor, ölen herkes insandir deniliyor bitiyor. ölen herkes insandir amenna ama bu sorunun bir evveliyati yok mu? bu ölümler engellenemez mi?

"yillarca kurtlere hakkini vermemek icin bla bla bla."

halen daha pkk terorunun kürt hakkini savunmak icin oldugunu iddia edenler varmi$, bugun gordum. kürt hakkini savunabilmek adina canlarini siper edenler yaniba$larinda meydana gelen van depreminde neredeler? sozde kurt halkinin haklari icin yola koyulanlar, kürt vatanda$lara yardim etmek icin yola cikan askerlerin aracina bomba atanlar degil mi?

uyan artik ey okur, türkü kürdü yok bu i$in. insani var, ayni topraklari payla$tigin insanlari var. bir vekil cikmis "bu bir sava$ her iki taraftan da ölenler olur" demi$. o vekilin kim oldugunu, ideolojisini, neye hangi amacla hizmet ettigini hepimiz biliyoruz zaten, tarti$mak bile sacma.

yillarca kurt haklarini vermemek icin direnen cumlesinin en guzel cevaibi zaten bugunlerde ya$amiyor muyuz?

(bkz: türklerin kürtlere yardıma koşması)

peki sonuc ne?

(bkz: van da yardım kamyonlarının yağmalanması)

ha aklima gelmi$ken, bdp’li belediyeler nerelerde bu arada kuzum? $i$li belediyesi 40 tir dolusu yardim malzemesini nererdeyse ula$tirdi bile bolgeye, ustelik istanbul’dan. ha keza kizilay olsun, kadikoy belediyesi olsun bir suru sivil toplum orgutu olsun hepsi bolgede. bdp’li belediyeler nerde, ben bunu cok merak ettim.

savunacaginiz $eyin temeli olmali, backgroundu olmali. yoksa niyetiniz iyi bile olsa, esasen insani anlamda $eyler soyluyor bile olsaniz cumlelerin hepsi havada kaliyor, suya yazilan yazilar misali minik bir dalgalanma ile ucup gidiyor.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol