alemin kıralı

independence
oncelikle komedi dizisi olarak nitelendirilen diziler bana sana ona kotu ornek olmaz, olursa da cok sikime. ben kurtlar vadisi izliyorum senelerdir, halen daha belime silah alip kendimi sokaklara atmadiysam gerisi beni baglamaz.

mesele komedi dizisi adi altinda yayinlanan dizilerin kimler tarafindan, hangi ya$ grubu tarafindan izlendigidir. ha koyarsin dizinin tepesine sag ust ko$eye bir +10 bilmemkac ibaresii o zaman kimse sesini cikartmaz, oturur efendi gibi izler dizisini guler ya da gulmez o da onun mizah anlayi$i ile dogru orantilidir.

ama sen bu dizide herhangi bir akilli i$aret kullanmiyorsan, 7 ya$indaki 10 ya$indaki cocuk "aa bu komedi dizisi, o zaman ben bundaki silahtan bundaki $iddetten etkilenmeyeyim" diye du$unemez. zamaninda "ben pikachu’yum" diye cigliklar atip kendini pencereden firlatan cocuklari da tanidik bildik biz. bu ve benzeri diziler sebebi ile bir cocuk bir yerden bir silah bulup mahalle icinde saga sola mermi siksa ve buna "e bu komedi lan?" dese bunun hesabini kim kime nasil verecek ben orasini bilmiyorum.

farkindayim, extreme ornekler bunlar ama olmaz degil. cocuk kendini pikachu zannedip pencereden firlamadan once birisi cikip o $ekilde bir ornek verse ona da "extreme ornek lan bunlar yaraam" diyecektik.

eger umuma acik bir yerde, her ya$tan insanin eri$ebilecegi bir $ekilde mizah yapiyorsan, belirli normlara da uymak durumundasin. kotu ornek olur ya da olmaz, o degil konu. olabilme ihtimalini ba$tan kaldirmak lazim. rtuk türk malı’nda kullanilan igrenc turkce sebebi ile diziye mudahale etmi$ti. kotu turkce kullanmak mi daha tehlikelidir yoksa kadin dovmek mi yoksa mahalle icerisinde saga sola mermi sikmak mi? topluma sunulan bir yapi varsa ortada, o yapinin temel ta$larini en ince detaylarina kadar saglam olu$turmak lazim ki daha sonradan elde patlamasin.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol