kandil e hava ve kara operasyonu düzenlensin

independence
devlet bahçeli’nin son $ehit haberlerinden sonra hukumete sundugu oneri.

bahceli’ye gore kandil’e hava ve kara operasyonu duzenlenmeli.

tamam amenna duzenlenmeli elbette ama bu harekattan nasil bir sonuc alinacak, o da du$unulmeli. zira malumunuzdur bugune kadar kandil’e pek cok operasyon duzenlendi, bir ya da iki kere de sinir otesi harekat adi altinda kara operasyonu duzenlendi.

bir hatirlayin, bu operasyonlardan nasil bir sonuc alindi?

ben hatirlatayim.

hicbir sonuc alinmadi. zira teroristi oldurmekle bir fareyi oldurmek arasinda zerre fark yoktur. terorist dedigin bir fare hizinda uruyor, oldurerek ba$etmek mumkun degil. lagimi kurutmak lazim. bunu siyasetle sifir alakali olan ben dahi anlami$ken yuzyildir siyasetle ugra$an insanlarin anlamamasi du$undurucu.

teror silahla topla tufekle onlenmez. teror bilinclendirmeyle, sosyal imkanlarla, bolge insaninin insani ya$am standartlarina ula$tirilmasiyla, teror egitimle, teror insani saglik hizmetleri ile onlenir. teror devletin silahli kuvveti kadar insani yonunun de agir oldugunu bolge insanina gostererek onlenir. tum kandili bomba yagmuruna tutsan ne olacak? diyelim ki tum teroristleri öldürdün? teroru doguran etkenleri, teroristin beynini yikayan faktorleri sifirlamadikca teror yeniden kullerinden dogacaktir.

soz konusu operasyonlar esnasinda yitirilecek canlari ve operasyonlarin maliyetini konu dahi etmedim farkindaysan.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol