bu riyayı bırakın ulusal yas ilan edelim

benduruyorumsebagitti
kanıksanmıştır, içselleştirilmiştir... "zenginimiz bedel öder, askerimiz fakirdendir" diye türküsü de yapılmıştır.

ölen ölür, kalan sağlar birilerinin ucuz işgücü, oy deposu, şakşakçısı; etliye sütlüye dokunmayan, sorgulamayan, eleştirmeyen, dini veya lâdini biat edenleri olmuştur cilalı imaj devrinin.

düşünen, konuşan, eleştiren sevilmez bu memlekette, canı tatlıdır avrupalı-amerikalının; neredeyse her gün afganistan’da, libya’da şurada burada abd-nato-batılı güçler-aynı zihniyettekiler-işbirlikçileri masum canlara kıyar da, bir gazze-filistin pop-ahlâkçılığıyla yetinir kitleler. konjonktür öyledir çünkü, one minute denmiş ve düğmeye basılmıştır.

devir, ekonomisi büyüyen, demokratik atılımlar yapan... bıla bıla bıla şahsı ve kadrolarını ve de pek sıkı destekçisi the cemaat’i şişirme devridir, içte ve dışta, itinayla. bu oyunu yemeye hazır, yıllarca başörtüsü, saç-sakal-kıyafet-ibadet vb hakları/terchleri gerizekâlıca baskılanmış milyonlar da var hem...
neyin yası?

kabul edelim, maalesef hâlâ milletleşememişiz, bin yıldır birarada yaşarken o lavuk ayrılıkçı-bölücü düşünceler ve eylemler bu memlekette nasıl bu kadar destek bulabiliyor?

binlerce yıllık devlet tecrübemiz var evet ama hep şahıslarla kaim olmuş yükselişimiz.

lider bu toplumda çok önemli, çobanını arayan koyunlarız. kâh dini lider(ler), kâh eli sopalı birileri, kâh konjonktürel dönem adamları...

fazla uzak da olmayan bir geçmişte yabancı bir ülkede yaşanan terör saldırısı sonrası bayraklar yaıya inmişti ülkemizde (sanırım 11 eylül).

son birkaç yılımıza baksak onlarca terör saldırısı, onlarca kaybımız...

şehide kelle demiş bir başbakanımız var, şehit cenazelerine yaygara demiş bir başbakanımız; üçüncü dönem de seçimi kazanmış bir başbakan bu üstelik, %50 oyla!

neyin riyası, neyin yası?

ulusal yas ilan etmek için, önce ulusal bir bilinç olmalı. var mı?
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol