deniz gezmiş

elma sekeriiii
bu günkü sözlüge girme nedenim, bir $eyler yazma...

kendisi özgürlügü savunmu$, gelecek için saglıklı bir toplum düzeni için yumrugunu havaya kaldırmı$tır.

açtım televizyonu, oturdum kar$ısına. hatırla sevgili dizisine rast geldim, deniz gezmi$’in babasına olan mektubuna...

"...ben bunun sonunu böyle olacagını bile bile bu yola girdim baba...insanın ne kadar uzun ya$adıgı degil o zaman dilimi içerisinde ne yaptıgı daha mühimdir. üzülmeyin benim için baba, ben üzülmüyorum. eminim ki, bu dava burda bitmeyecek!..."

bir genç, türk anayasaının bilmem kaçıncı maddesi uyarınca ölüm cezasına çarptırılmı$ ayagında prangalarla o dar koridoru yürümü$...

reklam girdi araya, kanal d’ye döndüm... mustafa topaloglu’nun oglu hedehödö topaloglu sahnede, cıvık gülü$üyle insanları $arkı söyleyerek co$turma tela$ında.

deniz, sen gittin senden sonrakiler de senin yolundan gitmek istediler ama izin verilmedi. cezaları i$kence oldu, $i$eye oturtulmak en yakınından bile mahrum bırakılmak... sonrakiler sustu deniz, sustular.

çıktılar sahnelere $arkılarıyla co$turdular.
kimileri futbola sardı kimileri mankenlige....
unuttular deniz, senin neden öldügünü unuttular. gülümseyerek ölümüne gidi$ini unuttular... senin son dilegini bile yerine getirmediler deniz, sen arkada$ının yanında yatmıyorsun, hayır.

hiç bir ülkede böyle bir rezalet ya$anmadı deniz. türkiye topraklarında sizi kedi köpek gibi avladılar. sizin suçunuz, bizim gibi susmamaktı. susamadınız. sussaydınız ya$ıyor olurdunuz, $uanda bizim ya$ımızda çocuklarınız olurdu üçünüzün de.
ama susmadınız, izin vermedi vicdanınız susmaya.
ipinizi çeken de bu oldu zaten.

bu ülkede çok konu$an susturulur deniz. biliyor musun ugur mumcu da çok konu$tu, o da arabasının patlaması sonucu öldü, öldürüldü daha dogrusu.

konu$mamalı deniz, susmalıyız deniz, susmalı...


"hadi eyvallah"
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol