bilgi sözlük ün artık eski zevkini verememesi

sepulturk
aslında olur öyle diyip geçecektim ama olmadı bir yazayım dedim belki de yarısında sıkılıp silecem ve siz bunları hiç okumayacaksınız.

internet alemindeki bütün sözlüklere bir göz atmak lazım ilk önce. bütün sözlüklerde kimi yazarlar geyik yaparlar, kimi yazarlar tematik kasarlar, kimi yazarlar da hem geyik hem tematik kasarlar. sözlüğün artık zevk vermemesi bu noktada ortaya çıkar işte. sadece tematik veya ciddi takılanlar bir müddet sonra sıkılırlar, tat alamazlar sözlükten, bir şeylerin yanlış olduğunu anlarlar ama delikanlılığa bok sürdürmemek için de geyiğe vurmazlar. sonucunda sıkılırlar ve oraya buraya çamur atmaya başlarlar. biraz kişisel olacak ama ben kendi açımdan bakıcam şimdi olaya. 4500 civarı entryim var benim ve bu sayı bazı yazarların yazdıklarının yanında ağıza bile alınmaz ayıp olur onlara. bu entrylerin yarısından çoğu tematiktir veya ciddidir belki de. ha ne oluyor daha sonra insanın canı sıkılıyor. ne yapılıyor can sıkılınca geyiğe vuruyor ister istemez yazar bünyesi. sonuçta sözlük ortamı herkesin o veya bu şekilde egolarını tatmin ettiği bir mekan. bu ciddi entrylerle olur veya geyikle olur. peki sürekli geyik olunca ne oluyor? ondan da sıkılıyor bünye ve tekrar ciddi takılmaya başlıyor, böylece kısır döngüye girmiyor sözlük.

iş bu sebeplerden sözlükten zevk almak insanın tamamen kendisiyle alakalı bir durumdur. sözlükten sıkılınca 1 hafta girmemeyi deneyin bakalım sözlüğe. ikinci gün yine sözlük başında olacak mısınız olmayacak mısınız?

yani kısacası demek istediğim;
(bkz: olur öyle)
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol