12 eylül 2006 galatasaray bordeaux maçı

deathless
galatasaray’ımızın üc yıl sonra hasrete son vererek oynayacağı şampiyonlar ligi c grubu ilk macıdır.

stad: atatürk olimpiyat stadı
tarih: 12 eylül salı / saat 21:45
hakemler: roberto rossetti, angelo carretta, marco ivaldi/ 4. hakem: enrico rocchi
sakatlar: hakan şükür, orhan ak, tolga seyhan, mehmet güven, ergün penbe
hava durumu: maç günü hava parçalı bulutlu. sıcaklık 19 c.

canlı yayın
tv: star tv
internet: www.galatasaray.org .
nickimi kaybettim kenan ilinde
başlama saati yaklaştıkça heyecanın had safhaya ulaştığı,titreme nöbetlerinin arttığı maç.tabii maçtan önce olimpiyat’ın orta yuvarlağında dalgalanacak şampiyonlar ligi bayrağının görülmesi ve o enfes müziğin çalmasıyla üç sene önce olduğu gibi vücuttaki tüm tüyler yerçekimine başkaldırarak diken diken olacaktır.

ligin ilk haftalarında formsuz gözüken galatasaray’ımızın patlama yapacağını umduğumuz maçtır.zira içinde benim de bulunduğum birçok galatasaraylı şampiyonlar ligini annemizin ligine tercih etmekte ve lige iyi başlayamamamızı önemsememktedir.

kralın yokluğunda eric gerets’in tek forvet olarak ümit karan’ı oynatması gerekmektedir.ancak son lig maçında sakatlığı olmamasına rağmen kendisini ilk 18 e almaması beni hem şaşırtmış hem de korkutmuştur.eğer tek forvet olarak aslında forvet arkasında oynayan bir futbolcu olan necati ateş’i oynatırsa ya da ümitle birlikte çift forvet oynayarak zaten formsuz olan galatasaray savunmasını iyice güçsüzleştirirse gerets kendi ölüm fermanını yazar düşüncesindeyim.yani son haftalarda olduğu gibi çift ön libero(mehmet topal,inamoto) onların önünde hasan şaş,sasa ilic,arda turan ileri uçta da ümit karan şu an için en ideal onbir olarak gözüküyor.

aslında geçtiğimiz yıllarda bundan çok daha kötü kadrolarla şampiyonlar liginde tur atlamış olan galatasaray şampiyonlar liginde ayrı bir futbol oynadığını dünya aleme göstermişti.ama hâlâ o avrupa ruhunun kalıp kalmadığını bugün göreceğiz.tabii takımın en tecrübeli iki oyuncusu olan hakan şükür ve ergün penbe’nin oynayamayacak olması da galatasaray’ımızın tecrübe avantajını yok ediyor.ama herşeye rağmen bugün takımımızın bordeaux’u yenerek alışık olduğumuz lige iyi bir başlangıç yapacağına inanıyorum,inanmak istiyorum.

ayrıyeten yarın sabahın köründe izmir’e doğru hareket edeceğim için staddaki yerimi alamayacağım karşılaşma.ah ulan şimdi orda olmak vardı be.

(bkz: yürüyedur aslanım)
deathless
galatasaray’ın sol kanatta nasıl bir önlem alacağını merak etmekteyiz.heycandan titremekten bıktık yeter artık oynayalım bitirelim.
maliyeci
maç skoru tahmin etmek veya yener yenmez demek saçma geliyor bana ama, galatasarayımızın ruhuna olan inancımla ezilmeyeceğimizi ve boynu bükük sahadan ayrılmayacağımızı rahatlıkla söyleyebilirim.

hakan şükür’ün eksikliği kesinlikle hissedilecek maçta kesinlikle.kendi sahamızda çift forvet, hasan kabze-ümit karan ikilisini oynatırsak ve arda gününde olursa,inamoto oyun kuruculuğu üstlenirse seyir zevki yüksek bir maç seyrederiz diye düşünüyorum.
nick nicki nickince
denizlispor maci ve bordeaux’nun 1-0 geriye dusmesine karsin 3-2 kazandigi derbiyi hatirlayinca pek de umitli olmadigim mactir.
iddaa 0-2 olasiligina -yani bordeaux’nun yenilmemesi olasiligina- 1.45 veriyordu ki bu kadar yuksek bir olasilik icin gayet yuksek bir orandi.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol