sözlükte yer edinme kaygısi

faten
sozlukte yazan kısıler sozlukte bir yer sahibidir ,bu yer onlara dıger kısıler tarafından entrylerine ,mesajlara verdigi cevaplara ve usluplarina gore verilir..

sozluge yeni katılmıs bir kişi ,saygı duyulan ,guzel entry giren ve belırlı bır konuma gelmiş yazarları gorunce yapacagı ıkı secenek vardır ,ya onlar gibi olmak ıcın cabalar ,yada onları asagıya cekmeye cabalar..

onlar gibi olmaya calısmak da ikiye ayrılır ,birincisi kalıtelı entry girip ,belırlı saygı cercevesınden davranmak ,ıkıncısı ucuz popularıte ugruna sebeklıkler yapıp ,ben komıgım ,ben supermanım seklınde davranıp ,muhabbet ettıgı kısılerle naber nasılsından sonra enseye saplak gote parmak muabbetine girmek..

bu muhabbet ,biraz ciddi olalım ,hemen yavsamayalım gibi uyarılardan sonra da ,siz zaten nesılcılık yapıyorsunuz ,hemen herkesle kolay anlasamazsınız gibi yaygara basılmasıyla devam eder..

ve durum ben yukarı cıkamıyorsam bok atayım da onlar asagıya ınsınler ortak payda da bulusalıma gelir..

376
popülerlikle tam olmasa bile eşdeğer sayılabilecek bir durumdur esasında. yani yeni yazar kardeşin yer edinmesi için evvela popüler olması gerekir. bu işin adaba uygun olan tarafını herkes bir şekilde tahmin edebiliyordur zaten..kalite seviyesi yüksek yazılar, saygı, sevgi, bok püsür bir sürü tantanası vardır.
yavşakca olan yol ise tecrube ile kazanlır sadece. efendim bunları padişah fermanı gibi sıralarsak

1.mutlaka sözlükte birileri ile kavga etmek gerekir

2.ilk zamanlarda bir başlıkğa takılıp sürekli oraya yazmak ya da bir konuya takılıp sadece onunla ilgili entryler başlıklar türetmek gerekir.tabi marjinal bir konu şarttır
mesela; eşek siki, az pişmiş eşek siki, çok pişmiş eşek siki, pişmemiş eşek siki, sünnettli eşek siki, sünnetsiz eşek siki vs vs..kısaca dikkat çekme durumu.

3.bir arkadaşınızla sözlüğe geldiyseniz, karşılıklı olarak birbirinizin başlığına her allahın günü entry girmek

örnek olarak

başlık sahibi kişi x

entry: ayılara vermeyi düşünen insan evladı.
entry: bana siktir çekmiş hoşaf insan

gibi entryler yeterlidir ki maksat güncel kalmak ise fazladır bile.

4.yeteri kadar dikkat çektikten sonra en azından sözlükte birileri sizin varlığını hissettikten sonra, sıra popülerlikte tavan yapacak eyleme gelmiştir. o da şudur ki; en az bir kereye mahsus ’’sikerim lan gidiyorum ben’’ diyip sözlükten ayrılmak ve bir kaç gün ’’sonra yok lan özledim ben geri döneyim’’ demek ve geri dönmek.(bkz: dönmek)

popüler olupta bu fermana uymayanların kellesi tiz vurula.
maliyeci
houstondan mesajlaştığı kişiye attığı 2. mesajda "aga,kanka,dostum" ibaresi varsa bu kaygı vardır o kişide bariz şekilde bana göre.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol