büyükmirdesi koyu

hamartyl
2004 yılının başlarında abd ırak işgalini başlattığında urfa yakınlarında bir köye ( büyükmirdesi mezrası) " kazayla " !!! uçaktan bomba düşmüştü. köylüler bombayı almaya gelen abd asker ve araçlarına yumurta ile saldırıda !!! bulunmuştu.
karşılıklı davalar açıldı. köylüler canımızı tehlikeye atıldı derken abd yumurtalı saldırıyı gerçekleştirenlerden davacı oldu. köylülerin başvurusu takipsizlikle sonuçlandı. abd’ nin açtığı dava ise gizlilik şerhi konularak sürdü.
geçenlerde tv de tesadüfen köylülerin duruşması ile ilgili bir şeyler duydum. cezalar çok ağırdı ama hiçbir yerde başka bilgiye rastlayamadım. bilgisi olan iletirse öğrenmiş oluruz.
" şanlıurfa merkeze bağlı büyükmirdesi köyüne düşen füze köy halkını isyan ettirdi. köylüler, füze parçalarını incelemek üzere adana incirlik üssünden gelen amerikalıları köye girişlerinde yumurta ve taşlarla protesto etti.

köylülerin tepkisi üzerine, hızla güvenlik kordonunu aşan amerikalı askerler füze parçalarının yanına gitmeden çelik yelek giymek zorunda kaldılar.."

http://www.bianet.org/2003/03/31/17822.htm

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol