defter susleme sanatı

capt it all
defterin tuval, öğrencinin ressam olduğu sanattır efendim bu. ilköğretim okullarında ve liselerde oldukca gelişmiştir. sanatı icra etmeye ilk olarak kareli deftere anadolu kilim motifi dizaynı ile başlanır, level atladıkça daha manidar şekiller bulunur. kızlar çiçek, böcek gibi pastoral öğeleri işlerken, erkek sanatçılar sürreal çalışmalar yaparlar. tüm bunlarla yetinmeyip, defter ciltleme sanatında da başarılı çalışmalar verilir. hele bir de etiket seçme sanatı vardır ki, belki de en önemlisidir. çünkü üzerinde isminiz yazacaktır. aidiyeti belirleyecektir.

fakat maalesef ileriki yaşlarda artık yetenek mi köreliyor ne oluyorsa bu muhteşem sanat yerini deftere fenerbahce, galatasaray ilk onbirini tesbit etme, karşı cins için şarkı sözü karalama sanatına bırakıyor. hatta kendilerine has bir alfabe yaratanlar bile çıkıyor. okuldaki dedikodu, yakın arkadaşlara şifreli bir şekilde ulaştırılmış oluyor.

yıllar sonra o zamanlardan kalma bir deftere baktığınızda aslında kendinize bakıyorsunuzdur.küçüklüğünüze, hayallerinize...
evet, küçükken daha bir sanatçı ruhlu oluyor insan.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol