die zauberflote

louandreassalome
türkiye’de sihirli flüt olarak bilinen,mozart’ın iki perdelik operası.bestecinin sihirli flüt operası.ilk kez 1791’de viyana’da sergilenir.libretto johann emmanuel schikaneder’e aittir.2 perdelik eserde iyilik ve kötülüğün savaşı,iyiliğin zaferi sembolik anlatımlarla işlenir.

konu masal dünyasından,gece kraliçesinin hüküm sürdüğü,mısır rahibi sarastro’nun güneş tapınağında geçer.eser sevgi,inanç yoluyla, gerçek ve mutluluğu arattıran ışığı,sanatta sembollerle idealize eder.
louandreassalome
sihirli flüt yeniden türkiye’de.

rock müziğin efsane topluluklarından jethro tull ın kurucusu ian anderson ve orkestrası, türkiye turnesi kapsamında ilk konserini 22 haziranda bilkent odeonda verecek.ian anderson plays the orchestral jethro tull adını verdikleri turne kapsamında ankara’ya gelecek topluluğa,john o hara yönetimindeki bilkent gençlik senfoni orkestrası eşlik edecek.

topluluk,ankara’nın ardından 23 haziranda izmir’de,24 haziranda ise bodrum’da hayranlarıyla buluşacak.

ünlü flüt sanatçısı şefika kutluer de turneye konuk solist olarak katılacak. kutluer ve ian anderson ’ın düet yapacağı konserlerde, anderson’un kutluer için bestelediği şefika’s blues adlı eser de seslendirilecek.

http://www.hurriyet.com.tr/kultursanat/4534484.asp?gid=62

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol