kutsal anlama ters dusecek entryleri silmek

walide sultan
eger 50 karakter sorunsalina takilmasaydi soyle acilacak bir baslik idi bu hede;
"sozlugun kutsal anlamina ters dusecek,
ayni zamanda berbat oylariyla taranmis entryleri silmek"... seklinde devam edebilirdi eger 100 karakter potansiyeli bulunsa idi.
neyse aciklansin madem;
bilgicin cesitli ahval ve seriatler altinda girmis oldugu bazi, diger bir bilgice haslama, taslama, ayarlama, ayarlarla oynama tarzinda entryler vardir.
bu entryler normal olarak, ilgili bilgic veya ilgili bilgice sempatisi olan bir grup bilgicler dernegi tarafindan, sadece kinanmakmaksadiyla berbat oylariyla sivanmistir. lakin ayni entrye birden fazla, ayni kisi tarafindan berbat oyu verilmeyecegi kurali da mevcuttur. bu durumda ne yapilir karsiya alinan bilgicin entry arsivine girilir, dokunan dokunmayan, son hadiseyle ilgili olan ya da hic alaka olmayan butun entrylere bir anlamda ates edilmeye baslanir.
bu durumda ne yapacaktir bilgic kisisi; iki yol vardir.
sorun yaratan entryleri zaten sozlugun "kutsal anlami" icin de bir deger tasimadiklarini dusunup silmek yoluna gidecektir.
ikinci yol da; ayni silahlara burunup karsi ates acmaktir, eger barisci, uzlasmaci bir kimlik tasiyorsa bilgic bu ikinciyi kendine ters dusmemek icin denemeyecektir bile.

edit: umuyor ki bilgic, bu basligin altinda kim daha cesur tartismasi bekleyenler yanilacaklardir.
cesaret silahla degil kisinin kendine ve ilkelerine olan, guven ve bagliligiyla elde edilebilecek bir kavramdir. delikanli olmaya gerek yoktur, bu hede icin.
adam gibi adam olmak yeterlidir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol