sigara odası

independence
hava alanlarinda ve bu tur kapali mekanlarda bulunan ve sigara tiryakilerinin bu tur ihtiyaclarini kar$ilayabilmeleri adina kurulmu$ ozel odaciklardir.
goetica
üniversitelerde cehennem olarak görülen yer .sigara odasındaki duvarlar sapsarı olmuştur duvarlara bakıp bakıp ciğerlerinize acırsınız.çıktığınızda sanki 100 tane sigara içmiş gibi kokarsınız.
walide sultan
tecrit ve karantina odalari seklinde de tanimlamalari bulunan hede. cogunlugunda havalandirma cihazlari olmayan, bir sekilde kendini zehirlemeyi kabul etmis bunyelerin, daha yogun olumsuz sartlara saliverildikleri, tiryakilerin sonlarini ivedilestirici sinirlarla ayrilmis, kapali alanlardir. aslinda, kapilar kapalidir ama genellikle camekan seklinde yapilmislardir. sigara icmeyenler, bunlarin onunden gecerken, iceridekilere igrenerek bakarlar.
amsterdam havaalanin da ise, cok ozgur bir uygulamasi vardir bu hedelerin. kafeterya benzeri yerlerde yanyana duran masalarin uzerinde, sigara resmi ve uzerinde carpi bulunan kucuk etiketler, olanlarda oturup sigara icilmez. ama yandaki masada bu isaretten yoksa oturup icilebilinir. garip bir tecrit uygulamasidir, masalar sadece otuz cm.yle birbirinden ayrilmistir. yogun sigara bulutlarinin altinda, icen de icmeyen de ayni zehire maruz kalmaktadir.
independence
ozellikle esenboga havaalani icerisindeki dunyanin en salak sigara odasidir.oturma yeri bulunmayan ve 2x3 metre civarinda bir hacime sahip olan odaya 10/12 ki$i girer ve sigara icer.sigara dumannin di$ari cikmasini saglamak amacli yapilan tek havalandirma tertibati eskiden mutfaklarda kullanilan daire $eklindeki pervanelerden sadece bir adedidir.iki tane desen yoktur.bu odaya saglikli girip verem olarak cikmak cok olasidir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol