peugeot j9

independence
minibüs sınıfının en çok tercih edilen araçlarından olan peugeot j9, "j9 premier" isimli yeni modeliyle tüketicilerin beğenisine sunuldu. tasarım ve uygulaması tamamen karsan tarafından gerçekleştirilen j9 premier, türkiye pazarının ihtiyaçları doğrultusunda yenilendi.

araçta yapılan büyük değişim özellikle ön ve arka kısımda yoğunlaşmış. yenilenen farlar artık yuvarlak formlu tasarlanmış. plastik malzemeden imal edilen gri renkli, üç parçalı tampon ve yeniden tasarlanan motor kaputu öne çıkıyor. tampon üzerindeki sis farları ledli park lambaları standart donanımda bulunuyor. modern bir görünüme kavuşan arka kısımda selefindeki çift kapılı tasarım yerini sabit tek parçalı bagaj kapağına bırakmış. stop grubu tamamen yenilenirken saydam lens özelliğiyle trafikte güvenlik artırılmış. yan tasarımdaysa jant kapakları, yan sinyaller, camlar yenilenmiş. dışarıya doğru genişleyen çamurluklar, gövde ile aynı seviyede bulunan yakıt deposu kapağı, daha kolay park edebilme imkanı sağlayan yeni tip dış dikiz aynaları ve tavanda iyileştirilmiş yağmur olukları j9 premier’in yan tasarımında dikkat çeken diğer yeniliklerden bir kaçı.

yeni j9’un donanım listesinde artık otomatik açılan kapı da bulunacak. sürücü tarafından kokpitteki bir butonla kontrol edilebilen bu kapı herhangi bir sıkışma durumunda hareketi otomatik olarak dururarak güvenliği sağlayacak.

ticari araç kullanıcıları arasında ’1 milyon km problemsiz motor’ olarak bilinen 2.8 lt direkt enjeksiyonlu motorunun yanında güvenliği öne çıkaran abs, ebd, asr sistemleri ile standart olarak donatılan j9 premier, son derece ekonomik fiyatı, düşük kullanım maliyeti ve yaygın yedek parça ve satış sonrası hizmetleriyle de dikkat çekiyor. j9 premier’in yılda 5 bin adet üretilmesi hedefleniyor.

karsan genel müdürü mehmet can karabağ, yeni j9 premier ile ilgili yaptığı açıklamada "j9 premier’i 40 yıllık üretim tecrübemiz sonucunda, türkiye pazarının ihtiyaçlarına göre, kendi mühendisimiz, kendi tasarımcımız ile hayata geçirdiğimiz için çok gururluyuz. inanıyoruz ki j9 premier pazardan çok olumlu tepki alacak. hedefimiz yılda bin 500 adetlik ihracatla birlikte senede 5 bin adet j9 premier üretmek" dedi.

http://www.otodizayn.com/h_peugeot6.htm

elessar ukdesidir ayni zamanda.
eldrun
okul otobüsleri arasında en çok kullanılan modeldir.eskilerinin gösterge panelleri tofaş şahinlerin göstergelerine çok benzer.içeride bunaltıcı bir koku ve baş ağrıtıcı bir motor sesi hakimdir.en rahatsız edici motor sesine sahip olan araçtır.
alchoburn
manevra kabiliyeti en kötü taşıma araçlarından biridir...sanırım körüklü otobüsten sonra bu alandaki en kötü taşıttır.

bunun yanı sıra yıllarca canımızı emanet ettiğimiz,ön koltuğunu arka koltuğunu kapmak için dövüşüp durduğumuz (ne dertsiz tasasızmışız halbuki) taşıtlardır kendileri.
instrument
manevra kabiliyeti eklenmiş araçtır. eskiden tekerlekler tam dönmüyordu. yarım turdu. artık yeni modellerinde tam tur dönebiliyor.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol