midye tava

0 /
independence
midyenin kabugundan siyrilmi$ bir bicimde yagda kizartilmi$ hali.once genelde uc adet midye bir cubuga dizilir, ardindan una bulandiktan sonra kizgin yagin icine atilarak bir sure kizartilir.kizardiktan hemen sonra tuketilmesi onerilir, zira sogumu$ bir midye tava eziyetten ba$ka bir $ey degildir.oysa sicak sicak yenildigi zaman $ahane bir lezzet $olenidir.

tarator e$liginde tuketilmesi kesinlikle onerilir.
fantuzzi
evde de yapılabilir. patates yahut balık kızartmaktan farkı yoktur. midye önce una sonra soda yahut bira mayasına batırılarak kızartılır. tarator dökülerek afiyetle yenir.
chamomile
beyoğlu’nda balık pazarı girişine o muhteşem kokunun yayılmasına neden olan, şahsen yenilmesi mümkünsüz deniz ürünü.
psikopatron
yanında sosu ve içecek olarak birayla süper giden yiyecek.bir de öyle her yerde yenmemesi gerekir.yağı kanserojen madde içerebilir.
kraken
sosuyla beraber leziz ötesi olan yıyecek(bkz: fevkaledenin fevkinde)
genellikle yazlık yerlerde yenmesı daha uygundur.oturcan bir porsiyon midye tava yicen sonra midye dolma sonra yıne midye tava ..... ancak yenilcek yerler dikkatle secılmesı gerek cunku atık yaglarla kızartıolarmıs öyle olunca hem saglıksız hem de pis kokuyo
ilseyim
kimilerinin hiç sevmediği, ki sevmeyenlerin genelde tadına hiç balmadığı, kimilerinin vaz geçemediği yiyecek. seven insanın önüne kovalarla konulsa yetmeyecek, sosuna bandıra bandıra yenilecek lezzetli yiyecek. genelde daha taze olduğu için deniz kenarlarında yemek tercih edilir.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol