terör yine can aldi

independence
her gun ama her gun gerek televizyonlardan, gerek radyolardan gerekse gazetelerden duydugumuz, okudugumuz ve artik ne yazik ki toplum olarak kaniksadigimiz lanet olasi cumle.

teror yine can aldi.dun ak$am esenlerde bir otobuse monotof kokteyli atilmasi sonucu alev alan otobusten, yolcular son anda inerek yanmaktan kurtuldular.fakat freni bo$alan otobus alevler icerisinde yoku$tan a$agi inerek once onundeki kamyona carpti, daha sonra kaldirimda duran insanlari ezdi.3 ki$i can verdi.

kimdi bu 3 ki$i? terorle, pkk ile, sozde kurdistan hayalleri ile ve daha aklima gelen fakat yazarken bile kendimden igrendigim daha bir ton "haince", "$erefsizce" ve "kahpece" sebepler ile ne alakalari vardi?

hicbir alakalari yoktu.tek alakalari dun gece $erefsiz ve kahpece yapilan bir saldirinin sonucunda alev alan belediye otobusunun guzergahinda bulunmalariydi.kisacasi yanli$ yer yanli$ zaman.

bu yazilari turkiye’yi sadece istanbul’dan ibaret zannederek yazmiyorum.yurdun her metrekaresinin bizim topragimiz oldugunun gayet bilincinde olarak yaziyorum.kaldi ki bir zamanlar ta suriye sinirlarinda elinde silahla bu vatani bekleyenlerden birisiydim, hangi topragin kime ait oldugunu bilecek kadar da bilgim yerinde cok $ukur.istanbul’da ya$anan teroru konu almam sadece terorun gerilemedigini, tam tersine ulkenin gobegine kadar elini kolunu sallayarak girebildigini betimlemek amacini ta$imaktadir.

insanlar oluyor, bebekler katlediliyor, daha okumayi sokememi$ minicik bedenler ate$ hattinda bir $ekilde can veriyor ve ne yazik ki "icimizde olan kimi insanlar" bu alcakca eylemleri gercekle$tirenleri terorist yerine gerilla turu kelimelerle ifade edebiliyorlar.

ne gerillasi ulan ne gerillasi!

bunlarin hepsi soyu bozuk, annelerinin bir adet oldugu ku$ku goturmez ama babalarinin kac adet oldugu hakkinda ne yazik ki hesap makinesinde hesap yapmak zorunda olan, beyni yikanmi$ ve cehaletin kor kuyularinda gunluk turlar duzenlemek zorunda olan sefil yaratiklar.

egerki bu igrenc, agzindan salyalar ve kan akan yaratiklari icimizden herhangi bir ki$i "gerilla" yahut "ozgurluk sava$cisi" gibi terimlerle anmaya kalkarsa, ayrica yine icimizden birisi turkiye cumhuriyeti topraklari icerisinde kurulmasini diledigi sozde kurdistan ismi ile anilan bir $eyi hayal ettigini belirten yazilar yazarsa, ne yazdigi kalir ne de kendisi.

$imdi independence in diktator gibi davranmasi ba$ligina uzun uzadiya entryler yazabilirsiniz.

ben istedim boyle oldu.

kolay gelsin.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol