dahi anlamindaki de ayrı yazılır kursu

independence
sozluk icerisinde pek cok ki$inin $iddetle ihtiyac duydugu kurs.hatta kimi arkada$larimiz var ki olayi abartip gordukleri her "de" yi taki zanni ile kelimeden ayirmaktalar.
bitos
okul okumus hatta belli yasi asmis insanlarin yapmamasi gereken ve bu hatayi yaptigi takdirde asansorde once taciz edilmesi ve ardindan kursa girmesi gereken erdener abiden sahsen ders alip adam olmasi gereken benim katilacagim kurs.
muque
astarı yüzünden pahalı olan kurstur.biraz önce kurs yetkilileriyle tarafımdan görüşülmüş,eğitim süresi için istedikleri rakam öğrenilmiş,aynı dakika içinde verilen rakam dudak uçuklatmıştır.konuyla ilgili jedi şu açıklamayı yapmıştır;
+ aldık yazar yaptık başımıza neyi nasıl yazacağınızı bilmiyorsunuz daha kefereler! bu para az bile size...ya ödeyin öğrenin adam gibi yada ; dağılın ulen!
(bkz: asparagas)
ohannessenpetersburgerking
cumledeki "de" cikarildigi takdirde cumlede anlam bozuklugu, cumle dusuklugu olmuyorsa "dahi" anlamindadir, ve ayri yazilir. degilse onceki kelimeye bitistirin gitsin. bu kadar basittir.
cok nadir istisnalar vardir ki, o cumlerde "de" bariz bir sekilde dahi anlami tasimaktadir. onlari ayirt etmek icin sadece yazidiginizi okumak kafidir.
sukela
"yaşar dede’de de de la guarda bileti varmış"


de çeşitleri
1-dahi anlamındaki de (sen de mi brütüs)
2-bulunma hal eki olan de (neredesin)
3-kelimenin bir hecesi (dede)
4-demek fiilinin emir kipi çekimi (valla de)
5-yabancı bir ek (charles de gaulle)

örnek cümlede 4.durum uyumsuz olduğundan kullanılmamıştır.
ayrıca 1 ve 2.durumlar aynı anlamda da şeklini de alabilir. ama -te,-ta şeklini sadece ve sadece 2.durum alabilir.

sistematik kedi
son zamanlarda girilen entrylerdeki eklerin yanlış kullanılması sonucu, sinirleri bozmamak adına tekrar gündeme getirmeyi uygun gördüğüm kurs.
with all my love
sanirim bu kursta "dahi anlaminda olmayan ’de’ nin ayri yazilmadigi konusunda da bilgiler verilmektedir.
reca ediyorum; bilmeyenler, bilmeyip bildigini iddia edenler, bilip de uygulamayanlar derhal basvursun. dilerim basvurmayanlarin basina basina vururlar. evet.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol