sözlükte türkçe karakterlerle başlık açılamaması

independence
yegane sebebi benim turkce karakter kullanmiyor olu$umdur.fakat bunu daha degi$ik $ekilde "ba$liklarin hem turkce karakter kullanilarak ve hem de kullanilmayarak ayni anda acilmasi buyuk kaos yaratirdi" $eklinde susleyip anlatabilirim de.
independence
$imdi bu konuyu kafasi basmayan kimi arkada$larimiz icin yeniden ele alalim da kafalardaki soru i$aretleri tarih olsun gitsin.

misal sozlukte turkce karakter kullanilabiliyor diyelim.

ba$lik aciyorum;

ba$lik: türkçe

aradan onsekiz gun geciyor ve bir ba$kasi ba$lik aciyor;

ba$lik: turkce

e ne oldu $imdi? konu hem turkce hem de ingilizce karakterli ba$liklarda incelendi degil mi? $imdi muhakkak birileri cikip diyecektir "e ingilizce karakterliler otomatik olarak turkce karakterlilere yonlensin o halde.", ben de bu oneriye $u $ekilde cevap verecegim;

1- o kadar engin bir kod bilgisine sahip oldugumu zannetmiyorum, yapilabilir ama uzun uzun denemelerden sonra ancak ba$ariya ula$ir.

2- gunde yemek yemeye dahi ancak bir kere o da 20 dakikalik bir zamani ancak ayirabilen bir ki$iyim, aksi taktirde turkce karakterlerden once yapimasini arzu ettigim belki de 150 ayri eklenti ve dolayisi ile 150 ayri ba$lanmi$ ancak zamansizliktan yarida birakilmi$ kod dosyalari duruyor makinemde.

3- her firsatta dile getirdigim gibi, kod yazimi ile alakali yardim teklifinde bulunabilecek arkada$lar varsa aranizda, bu yardim teklifini seve seve kabul ederim.
independence
bir suredir uzerinde du$undugum konu.

yapilmasi zor degil, esas zor olan gecmi$ten gunumuze degin olan ba$liklarin bir bir elden gecmesi. yoksa sozlukte turkce karakter yaziminin serbestligi 10 dakika kadar bir zaman ya alir ya almaz.

bir sure sonra gonullu olacak bir kac ki$i ile harf harf gecmi$ten gunumuze degin gelen ba$liklari bir bir elden gecirip bu serbestligi saglayabilecegimizi umud ediyorum.
independence
bugun itibari ile acilabilmektedir ancak sizlerden ricam $u olacak.

daha once var olmayan bir ba$lik acacaksaniz ve bu ba$lik turkce karakter iceriyorsa, lutfen ba$ligi artik turkce karakter kullanarak acin. eger daha once var olan bir ba$liksa ve icerisinde turkce karakter kullanilmasi gerekmesine ragmen turkce karakter yoksa lutfen var olan ba$ligin icerisine yazin entrynizi, alakali ba$lik konu ile alakali yetkilendirilmi$ arkada$larimiz tarafindan duzeltilecektir.
atacamadesert
#938499
şimdi benim kafam karıştı: varolan başlıklara mı türkçe karakterlerle yazı yazabileceğiz yoksa yeni başlık açarken türkçe karakterlerden mı kaçınacağız ya da türkçe karakterli başlıklara latin alfabesi ile mi entry gireceğiz??
independence
anlamayanlar icin yinelemekte fayda varmi$, ben $imdi bunu gordum.

ornek vererek izah ediyorum;

diyelim ki "mavi kuş" $eklinde bir ba$lik acmaya niyetlendiniz ama sozlukte "mavi kus" $eklinde bir ba$lik zaten mevcut. bu durumda yazmak istediginiz entryi lutfen zaten var olan "mavi kus" ba$ligina yaziniz, o ba$lik zaten bir sure sonra yetkili arkada$larimiz tarafindan "mavi kuş" olarak duzeltilecek.

yine diyelim mi "mavi kuş" $eklinde bir ba$lik acmaya niyetlendiniz ve sozlukte bu ve benzeri bir ba$lik yok. bu durumda lutfen turkce karakter kullanarak "mavi kuş" olarak ba$liginizi aciniz.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol