asım can gündüz

0 /
sepulturk
türkiyenin en iyi gitaristlerinden. pembe gitarıyla bi efsanedir. eski bi klibinde sevda demirelde kaltak bi kadın roluyle oynamıştır.
bildiğim kadarıyla saniyede 10küsür nota basarmış amcam.
edit: 24 nota basıyomuş amcam saniyede.
firambogaz
uzun yıllar yaşadığı abd’den türkiye’ye 1980’li yılların sonunda dönmüş ve ilk albümü ’anasının gözü/cin gibi’` yi 1991 yılında çıkarmıştır (kayıt tarihi ekim-kasım 1989).bu albüm şarkı sözlerinde geçen ’boku yedik’ gibi sözlerden dolayı bir kararla o yıllarda yasaklanmıştı. albumdeki turkish girls parçası o yıl "bfbs radio"da (ingiliz radyosu) "ayın en iyi yabancı parçası" seçilmiştir.

http://tr.wikipedia.org


uzun yıllar yurt dışında yaşadıktan sonra 90’ların başında türkiye’ye dönen rock müzik duayeni asım can gündüz de hak yolunu seçen isimlerden biri. o yıllarda televizyona yanında seksi güzeller olmadan çıkmayan, aşk hayatını dillere pelesenk eden asım can gündüz, röportajlarında 150 tane sevgilisi olduğunu bile söylemişti. aykırı giyim ve düşünce tarzı ile o dönem ilgi odağı olan gündüz, birkaç sene önce amerika’ya gidip, gözlerden uzak bir yaşam sürmeye başlamıştı. geçen yıl ise bambaşka bir düşünce yapısıyla yurda döndü. şimdilerde kesin olarak ne yaptığı bilinmeyen asım can gündüz’ün zonguldak’a yerleşip evlendiği söyleniyor.

www.sabah.com.tr/
angelus
oturup sabaha kadar hem sohbet edip hem alkol takviyesi yapıp hem de gitar çalabileceğiniz pek muhterem bir adamdır kendisi.
mitili
gitari resmen konu$turan, turkiye’nin en iyi gitaristlerinden biri. terleyene kadar izlenebilir, sonra dinlemekle yetinmelidir.
chamomile
dün gece televizyon makinası’nda olağanüstü bir müzik performansı sergileyen müzisyen. bana sempatik geliyor. tv’de daha sık görünse iyi olur.
ali biberon
yaşayan jimi hendrix’tir.bazıları hala asım can gündüz’ü, slash tarzı gitaristlerle karşılaştırmakta, satriani gibi adamlarla aynı kefeye koymaktadır.ayıptır, günahtır.saniye de nerdeyse onlarca notaya basıp, ağzıyla gitar çalan ve aynı zamanda bileklerini, kol altlarını kullanıp solo atan bu aşmış adama türkiye haksızlık yapmaktadır.kendisinin aslında avrupada büyük bir hayran kitlesi vardır.neden ? çünkü avrupalı müzikten anlıyor arkadaş. bizimkiler ise hala burada mavi sakal, grup84, manga, mango dinlemeye devam etsin. sonra diyorlar ki ahmet ertegün niye amerika da prodüktörlük yaptı. e buranın adamının kendi adamına ne saygısı ne sevgisi var, ne diye burada müziğini icra etsin adam. kendisi şu sıralarda marmaris’te güzel bir eğlence klubünde çalmaktadır. asım can gündüz hakkında yorum yapmak isteyenler, kendisi hakkında çok kapsamlı bir araştırma yapsa iyi olur.

(bkz: allah is cool)
sitivreyvaugin
ya aslında çok iyi bi gitaristtir önüne gelene virtüöz sıfatı yakıştırılan müzik piyasasındada virtüöz sayılabilir ama bir jimi hendrix değildir olamazda nokta. ikincisi ağızla gitar çalma olayı bana pekde bişey ifade etmez yada saniyede 1500 nota basma olayıda öyle önemli olan duyguyu verebilmektir karşıdaki insana gerçekten hissettirebilmektir yani ha asım can yada awsomejohn bunu bar programlarında bazen yapar ama ekran önünde şov yapması gerekmektedir bunuda hakkıyla yapar

0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol