26 şubat 2006 diyarbakırspor konyaspor maçı

ankakusu
olaylarin koku diyarbakirli bir makedon futbolcunun bebe adinda konyasporlu futbolcuyu itip kakmasiyla baslamistir.
bu makedon futbolcunun ben ciddi bir sekilde pkk adina provakatorluk yaptigini dusunmeye basladim.
sonra konyasporlu futbolcu bebe topu diyarbakir aglarina soktuktan sonra diyarbakirspor futbol sube sorumlusu!!! bebeye tekme atmistir.
ve tribunlerdeki bir kisim dallamalar pkk provakatorleri tarafindan galeyana getirldi ve saha icine dalmalari saglandi.
tiryaki
bu macta yasanan istenmeyen olaylara sadece futbol mantığıyla bakmak yanlıştır.her acıdan sosyolojik bir travma yasayan diyarbakır halkının yıllardır yüz yüze kalmak zorunda olduğu bazı gercekleri de göz önünde bulundurmak gerekir.sürekli olarak dış göc alan bu kentimiz kendine has bir kültür yaratamamamış bunun neticesinde de ortaya birbirinden kopuk yasayan ve alt ve üst toplum katmanlarını bünyesinde eritemememiş bir nesil doğurmuştur.bu sekilde her türlü provokatif eylemlere karsı asırı ve ani bir tepki geliştirmiştir.ilk macta konyaspor’lu taraftarların d.bakırlı oyuncuları ’pkk dışarı’diye yuhalamalarını d.bakır seyircisi de affetmemiş ve neticede de bu olaylar gelişmiştir.
seyhmerat
diyarbakır halkının nasıl bir sosyololojik travma yaşadıklarını anlayabilmiş değilim. senelerdir avrupa’nın en üst düzey bürokratları oraya gelmiyor mu? onlar aracılığıyla nerdeyse tüm istedikleri olmadı mı bugüne kadar? avrupalı bir çok üst düzey yetkili bir sürü para akıtmıyor mu diyarbakır’daki sivil toplum kuruluşlarına ve başta hakpar denilen partiye? dün orada futbol yoktu apayrı bir olay vardı. diyarbakır halkı dürüstçe artık bir karar vermelidir, ya avrupalıların gönderdikleri paralarla bir takım dallamaların köpekliğini yapmaya devam edecekler ya da bu ülkeyi, bu toprakları sevdiklerini gösterip herkesi kardeş olarak kucaklayacaklardır. kimse bana dünkü maçtaki olaylar bir spor olayı olduğunu söyleyemez işin içine avrupalı üstdüzey yetkililerden dünya para almış provakatörlerin de olduğu planlanmış bir olaydı. diyarbakırspor’un sezon sonuna kadar seyircisiz oynaması gerekir zira bu seyirci diyarbakırsporlu oyuncuların da emeklerine yazık ediyor.
ankakusu
tabi bu maclarin ayri bir ozelligide yillar once saibeli bir mac sonunda diyarbakir konyasporu yenerek super lige cikmasidir. mutlu celik denen hakemin konyaspora 4 kirmizi kart verip macin gidisatini nereye dogru cektigi ortadadir.
ayrica konyada seyirciler diyarbakirspora ’pkk disari’ diye bagirmistir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol