galaktik imparatorluğun dususu

darth sidious
imparatorluğa karşı bir isyan birliği doğdu. galaktik sivil savaşı bir çok gücü içine kattı, bunlardan en önemlisi luke skywalker, eski jedi şövalyesi anakin skywalker (darth vader) ’ın oğlu idi. skywalker imparatorluğun korkunç süpersilahı ölüm yıldızı’nı yok ettikten sonra imparator ve vader genç adamın kimliğinden haberdar oldular ve luke’un karanlık tarafını kışkırtmaya uğraştılar.

“öyle güçlü oldu ki... korktuğu tek şey gücünü kaybetmek haline geldi, tabii ki, sonunda kaybetti. ne yazık ki çırağına bildiği her şeyi öğretmişti ve çırağı onu uykusundayken öldürdü. plagueis hiçbir zaman bu tehlikeyi göremedi. ironik değil mi? başkalarını ölümden kurtarabiliyordu fakat kendi ölümünü önleyemedi.” -darth sidious

ikisinin de farklı bir amacı vardı: vader imparator’u öldürüp galaksiyi oğlu ile birlikte yönetmek istiyordu, palpatine ise çocuğun darth vader’ın yerine geçmesini istiyordu. ikisi de başarılı olamadı ve sith sona yaklaşmıştı. ikinci ölüm yıldızı’nın yok edilişi ve endor savaşı sonunda darth vader, aydınlık tarafa geçti ve kendi canı pahasına efendisini öldürdü.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol