terorarananlar.pol.tr

independence
renk kodlari ile listelenen aramalarin ne oldugunu ogrendim.

misal kirmizi kodu ile arananlara verilen odul 4 milyon tl ama gri kodu ile arananlara verilen odul 300 bin tl. kirmizi ile gri araligindaki renklerle arananlara verilen oduller de farkli rakamlarda.
profesyonelogrenci
renk seçenekleri aranma durumuna göre kodlanmıştır. en çok aranandan itibaren kırmızı, mavi, yeşil, turuncu, gri şeklindedir. 3713 sayılı terörle mücadele kanununa göre suçları belirlenip ona göre bir ödül verilecektir.

bana kalırsa birbirimizi birbirimize kırdırmanın başka bir yoludur. orwell okuyanlar bilir, distopyası olan 1984te de aynı düzen vardır. düzene uymayan veya big bossu sevmediği fark edilen biri terörist ilan edilir, kendi çocuğu bile bu ceza ödül sistemiyle öyle şartlanmıştır ki aile içinde bile ihbarlar başlar. kimse bunun neden bir terör davranışı olarak cezalandırılması gerektiğini düşünmez, "evet o terörist şahidim" der.

sayın cumhurbaşkanımız kendisine her karşı adım atana terörist derken, biz buralarda "yargı, yasama, yürütme ayrı olmalı ama değil, yargı bağımsız değil" diye bağırırken o sitede bize terörist olarak gösterilen kişilerin terörist olup olmadığını düşünmeden ihbar etmek için biraz "saf" olmak gerekir.

yapılacak mı? sanmıyorum. bizim halkımız sadece "sen neden şehitler için eylem yapmadın da başka şeyler için eylem yapıyosun?" demeyi bilir, o şehit eylemini asla kendisi yapmaz ama. veya kişiyi terörist olarak görüyorsa polise şikayet etmek yerine kendi dürtmeyi sever. zaten başımıza ne geliyorsa halkımızın bu garip fetişlerinden geliyor.

iyi niyetli bir çalışma ama bu ülkede zor.

edit:
kırmızı listede fethullah gülen var. ulan hayat çok garip ya.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol