erkek arkadaşıyla gezdi diye ablasını döven çocuk

independence
bir kac uyarida bulunayim, oncelikle video sanirim +13 olmali, herkes tarafindan izlenmemeli, tam anlami ile bir sinir testi. ote yandan cocuk yazdigina da aldanmayin, bildigin seytanin dunyada kucuk bir bedende hayat bulmus hali ama suc cocukta degil kesinlikle, ismi uzerinde, cocuk. suc tam olarak ailesinde. siddete olan meylini hos goren, ettigi kufurlere eslik eden anne ve abla. cocugun 20 sene sonraki hali de simdiden belli ne yazik ki. ulkemin hapishanelerine bir suclu daha hizla yetisiyor. miden kaldiracaksa sinirlerin dayanacaksa izle videoyu ama kabahati bende bulma lutfen.

uptofate
bu cocugu boyle yetistiriyorlar, egitim sistemini istedigimiz hale getirelim. bu cocuk eve gidince boyle goruyor. boyle normallestiriliyor bazi seyler bu cocuk icin.

bu cocuk bu sekilde yetistirildigi takdirde buyuyup evlenince -bak sevgili donemlerini cabuk gectim, fark ettiysen- her gun eve gelirken esine cicek alir. haftada bir surpriz yapar disarda yerler. ıste sabah gunaydin opucukleri, her gun guzel sozler.

yazik.
mustaitbiradam
öncelikle şöyle söyleyeyim, rezalet başlıkları açılıyor ya sağda solda hani. alın size rezaletin daniskası.

şöyle en başında ehe mehe dedim lakin
s*kerim halasını
cümlesinde ne oluyoruz lan? dedim.

bu video aile kültürünün ve toplumumuzda çocuk yetiştirmenin ne kadar acınacak hale geldiğini gösteriyor.
-genellemiyorum, bu tarz videolar için konuşuyorum, zira nice edepli çocuklarla karşılaştım- çocuğuyla tokat atmaca oynayan baba da, kızının kendisine "tamam baba, baba tamam" diyen baba da, bu videodaki anne de hepsi aynı acziyette insanlardır gözümde.
bu küçük çocuklar ülkemizin geleceği. bu videodaki çocuğu sen böyle mi hazırlıyorsun topluma? yetişkin hale geldiğinde halkın arasında karıştığında, kadına saygı göstermeyen bir fert olarak, canavar, hödük olarak yer alacak toplum içinde. özgecan'ların cansel'lerin faillerinin birkaç alt vizyonudur, gelişim aşamasıdır bu gördükleriniz.

ama bu çocuğun hiç suçu yok. kendi kendisine öğrenmiş olabilir mi bu hareketleri, bu küfürleri, bu konuşma tarzını.
fark ettiyseniz, kızın saçını çekiyor, yüzünü tutuyor, boğazını çekiyor, "bana bla bla deme." derken cümlesinin sonunda aynı anda tokadı indiriyor, hesap soruyor. bunlar küçük bir çocuğun kendi yetileriyle kazanbileceği davranışlar değil. bir çocuğun fıtratında, hasletinde böyle içgüdüler olabilir mi?
nedir?
çocuk, evde, aile içinde bu hareketleri, küfürleri, hakaretleri görmüş, gözlemlemiş.
"çocuk, hemen kapar. taklit eder. cin gibi. çocuktan al haberi." demiyor musunuz yıllardır. al işte. aile bireylerinden birileri demek ki zamanında mütemadiyen birilerine böyle fiillerde bulunmuş ki çocuk da kendisine bunu kopyala yapıştır yapmış. yazık. üzüldüm yemin ederim.
hiç de öyle tatlı çocuk değildir. tatlı çocuk arıyorsanız, en son denk geldiğim budur. buyrun (bkz: #1113431)


videoyu izlemeden önce yine bir (bkz: alageyik şiiri v2) mi yoksa dedim ve o minvalinde bir performans bekliyordum.
ancak, bu tam bir rezalet olmuş.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol