19 marttan bu yana canlı bomba eylemi olmaması

independence
sevinsem mi korksam mi bilemedigim durum.

ışid olsun, pkk olsun, tak olsun turkiye'de sansasyonal terorist faaliyetler gerceklestirmek konusunda son derece israrliydilar ancak 19 mart tarihinden bu yana kimi terorist faaliyetler olsa bile canli bomba eylemi yasanmadi. oysa en ses getiren eylemler hep canli bomba eylemleri olmustur.

bu durumda akla gelen bir kac sey var;

1- emniyet gucleri yeterli istihbarata sahip ve eylemler daha planlama asamasinda engeleniyor.

boyle bir sey olsa hem hukumet hem de mit gerekirse tv'ye reklam verip bu durumu duyururlardi, bu yuzden aklimdan siliyorum bu ihtimali.

2- teror orgutu bunyesindeki mallar uyandi, canli bomba olmak istemiyorlar.

boyle bir durumda da kafasi karistirilacak, kafirleri patlattigi taktirde cennete gidecegine inandirilacak cahil cuhela insan bulmak hic de zor olmasa gerek. bu secenegi de sildim bu sebeple aklimdan.

ve en kotusu geliyor;

3- ismi gecen teror orgutlerinden biri yahut hepsi cok daha ses getirecek cok daha buyuk bir eylem hazirligi icerisinde. ve bunu oyle agir adimlarla ve ince detayli planlarla hazirliyorlar ki istihbari bilgilerin hepsi gecersiz kilinacak. aklimdaki son ve en gercekci secenek bu kaldi. yanilan adam olma arzum hic bu kadar agir basmamisti ama bu sessizlik de urkutucu. bu kadar ses getiren eylemlerden sonra bu kadar sure durulmalari hayra alamet degil.
independence
halen devam eden sessizlik. gun gectikce daha da urkutucu bir hal aliyor.

arkadas ne hale getirdiler psikolojimizi, patlama oldugu zaman lanetler okuyoruz icimiz kan agliyor, patlama olmadigi zaman da neden olmadi diye kafayi yiyoruz.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol