rusya ukrayna savaşı

independence
28 şubat 2014 rusya nın kırım ı işgali sonrasinda ukrayna’nın da rusya’ya sava$ ilan etmesi ile olu$acak sava$.

hem bolge icin hem de dunyanin geneli icin buyuk tehlikelere gebe olur bu durum. her ne kadar ukrayna’nin rusya ile ba$edebilecek gucu olmasa da dunya ulkelerine guvenecektir bu durumda. dunya ulkelerinin de olaya mudahil olmasi ucuncu dunya sava$ini tetikler gibi bir $ey. geli$meleri izlicez bakalim hep beraber, neler ya$anacak.
independence
$u ana kadar "ba$ladi" soylentileri asparagas cikti ancak bu sabah 05 itibari ile ba$lamasi gayet muhtemel. tabi eger ukrayna kirim’da bulunan silahli guclerini geri cekerse bir ihtimal ba$lamayabilir;

#1081295
independence
2014 senesinde acmisim ben bu basligi. bu sabah rusya'nın ukrayna'ya saldirmasi ile resmen basladi. nato'nun ve tum dunya ulkelerinin de tepkisini cekti rusya dogal olarak. kiev!e dogru hizla ilerliyor rus ordusu. catismalar kiev'in 35km yakınına kadar ilerledi. yuzlerce masum insan daha simdiden can verdi haberlere gore. abd bolgeye asker ve f35 leri yolladi. nato henuz askeri bir harekata baslamadi ancak rusya'ya karsi agir ticari yaptirimlar yolda.

öte yandan abd haftalardir rusya'nın ukrayna'yı isgal edecegini soylemis ve rusya bunu yalanlamisti. hatta bir grup askerini rusya sinirindan da geri cekmisti.

tum dunya putin'in nasil bir yalanci oldugunu gordu boylelikle.
independence
ukrayna tarafindan su sekilde bir aciklama yapildi can kaybi konusunda;

Ukrayna Sağlık Bakanlığı, Rusya'nın saldırıları sonucu 14'ü çocuk 352 sivilin öldüğünü duyurdu. Bakanlık ayrıca saldırılarda 116'sı çocuk bin 684 kişinin de yaralandığını açıkladı.

rus tarafindan da su sekilde bir aciklama yapildi;

“Kayıplarımız milliyetçiler tarafından öldürülenlerden ve Ukrayna silahlı kuvvetleri arasındaki kayıplardan çok daha az”
independence
ben dahil pek cok kisinin 48/72 saat icerisinde kiev'in dusecegini dusundugu savas.

oysa bugun 6. gun ve ukrayna muhtesem bir savunma uyguluyor. tamami ile kiev'e yonelik stratejik bir savunma bu. kiev'i bir on gun kadar daha elinde tutabilirse rusya'nin anlasmaktan baska sansi olmaz zira bu savasta her gun milyonlarca dolar harcaniyor ve rusya'nın ekonomisi malumunuz cok da iyi degil. rus guclerinin ellerinde de 10/15 gun kadar yetebilecek fuze ve agir silah kaldigi konusuluyor.
independence
sanirim bugun 12. gunu ve rusya hala daha istedigi sonuca ulasamadi, kiev'i isgal edemedi.

dunya ise rusya'nın uzerinde cok buyuk bir ekonomik yaptirimlar paketi uyguluyor. rusya'nın bu duruma ne kadar dayanabilecegini henuz kimse kestiremiyor.
bigcoder
Böyle giderse Ruslar Ukrania savaşını kaybedecekler, putin iktidardan düşecek, mafyalorklar ülkeden kaçacak, kendilerini en büyük putin karşıtı ilan edecekler ( zamanında en büyük dalkavuk kendileri değilmiş gibi).

Ülkemizin çıkarları için şimdilik tarafsız kalmalıyız, fakat ilerleyen zamanlarda batı ve Amerika ile birlikte hareket etmekte fayda var.

Savaştan kaçan Ukrania halkına soydaşları yardım eder, haddinden fazla mülteci ülkemizde zaten barınıyor(Afgan ve Suriler) onlardan da yakın zamanda kurtulmak lazım, hiçbir işe yaradıkları yok asalak gibi yaşıyorlar.

Savaş bizim sorunumuz değil, Rusya yenilirse umurumuzda da olmamalı. Irak iç savaşını Amerika destekledi, Suriye iç savaşını da Rusya destekledi. Rusya ve batı, petrol ve diğer değerli madenleri sömürürken bizim ülkemize mülteciler dadandı.

Ülke çıkarlarımız neyi gerektiriyorsa onu yapmalıyız.

independence
yanlisim yoksa bugun 17. gunu.

rusya her sabah saat 10 da insalari rusya'ya tahliye etmek icin insani koridorlar acilacagini belirtti.

dun antalya'da disisleri bakanlari seviyesinde gerceklesen muzakerelerden herhangi bir sonuc alinamadi.

ukrayna cumhurbaskaninin cagrisi uzerine 50 den fazla ulkeden ukrayna'ya gonullu askerler gitmeye basladi rusya ile savasmak icin. bu sayinin binlerce oldugu soyleniyor.

ukrayna rus pilotlarina bir cagrida bulundu. calisan rus savas ucagini ukrayna'ya teslim eden pilot 1 milyon dolar ile odullendirilecek. calisan bir savas helikopteri icin ise odul 500 bin dolar.
independence
savasin 37. gununde bildirilen ilk ukrayna saldirisi gerceklesti.

ukrayna guclerine ait 2 helikopter alcak ucus yaparak rusya sinirindan iceri girerek sınıra yakın bir rus sehrindeki yakit deposuna füze saldırısı gerceklestirdi. saldirida depoda yangin cikti ancak can kaybı yasanmadi.

ukrayna'nın bu saldirisi putin'in daha kendi topraklarini dahi koruyamadigi seklinde yorumlanirsa putin'in cani iyice sıkılabilir ki sıkılsın zaten. putin savasi kendi topraklarina cekiyor yavas yavas ve bu rus halkinda ciddi bir panige sebep olabilir. umarim ukrayna tarafindan rus topraklarina gerceklestirilen bu saldirilan cogaltilir ve rus halkinin sesi artik savasa karsi daha yuksek cikar.

https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/rusya-ukrayna-helikopterleri-topraklarimizi-vurdu-7047279/
independence
rusya'nın acikladigi, bugune kadar ukrayna'ya verdigi zararın bilançosu su sekilde;

“Toplamda özel askeri operasyonun başlangıcından bu yana 139 uçak, 483 insansız hava aracı, 250 uçaksavar füze sistemi, 2 bin 337 tank ve diğer zırhlı savaş araçları, 254 çoklu roketatar, bin 9 obüs ve havan topu ve 2 bin 196 özel askeri araç yer aldı”

insan kaybı verilen bilgiler arasinda yer almiyor.
independence
Rusya, Ortodoks Noeli nedeniyle Ukrayna'da 6-7 Ocak'ta ateşkes ilan edeceğini duyurdu. Putin, ateşkesin uygulanması için Rusya Savunma Bakanlığı'na talimat verdi.
independence
ukrayna'nın karsi taaruzu ile devam eden savas.

ben dahil herkes 1 hafta 15 gun icerisinde bitecegine kesin gozu ile bakiyorduk, 24 subat 2022 den beri devam ediyor. ukrayna'yı cok kucumsemisiz gozumuzde, kendi adima ben itiraf ediyorum.
dmrckr35
Hollandanın 42 F-16 Uçağı göndermesi ile seyri değişebilecek savaş. Umarım biran önce biter ve savaşan tüm insanlar bu cehennemden kurtulur.
independence
savasta hayatini kaybeden sivil sayisi aciklandi bugun.

Birleşmiş Milletler (BM), savaşta 560'sı çocuk 9 bin 806 sivilin hayatını kaybettiğini bildirdi.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol