paralel devlet

independence
ba$bakanin son gunlerde agzina sakiz ettigi tanim.

tanim tamami ile cemaati kapsiyor anladigim kadari ile. devletin icerisinde yapilanmi$ bir ba$ka devletin varligindan soz ediyor ama bahse konu olan derin devlet degil, bu daha farkli ama farkin ne oldugunu ben bilmiyorum.

ba$bakana gore 17 aralik operasyonlari falan hepten bu paralel devletin i$i. ayrica yargi emniyet falan da bu paralel devlete baglanmi$ durumda.

hayir demiyor ki "benim bakanlarim, bakanlarimin cocuklari hepten yolsuzluklara bula$mi$", bunun yerine yapilan her $ey hukumete komplo duzeyinde ve sorumlusu da paralel devlet.
independence
Kendi adıma itiraf etmem gerekirse zamanında bu yapılanmayı tam olarak anlamamışım, anlayamamışım, tipki diger milyonlarca insan gibi hafife almışım, hafife almışız. Oysa adamlar ciddi ciddi devlet içinde devletten daha guclu bir hale gelmişler. Erdoğan zamanında bas bas bağırdı, ifşa etti bunları ama akp'ye ve Erdoğan'a giydirmek hem daha kolay hem de daha anlaşılırdı o dönem. Bu yuzden pek sallamadık bu yapılanmayı, yine Erdoğan'a ve hukumete yuruduk.

Tamam ne Erdoğan masumdu ne de hükümet ama bu adamlar çok daha buyuk bir tehlikeyi temsil ediyolardı ancak goremedik. E zaten Erdoğan'a guvenimiz sifir, bir de onun ağzından bu adamlarla alakalı bir sürü şey duyunca inanmadık haliyle. Oysa bozuk saat bile gunde iki kere doğru zamanı gösterir misali Erdoğan bu sefer haklı çıktı.

Adamlar pislik çıktı rıza baba.
ismettt
paralel yapı diye adlandırma kimin aklına geldiyse cuk diye oturtmuş. konusu geçmişken burdan seslenmek istiyorum kıbrısta hala feto kurumları bulunmakta bir zahmet onları da kapatın biz gidip alışveriş yapmasak bile kıbrıs halkı gidiyor hala.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol