abdullah gül sessizliği

independence
yakinda turkan soray kipirigi, zeki muren kiprigi gibi bir orgu modeli olursa hic sasirmam.

arkada$, ulke yangin yerinde ama sayin cumhurba$kani sus pus oturmu$ ko$esinde olan biteni izliyor. oysa gorevlerinin en ba$inda kamu kurumlarinin bir duzen icerisinde cali$masini saglamak var.

iktidar diyor ki "yargi ve polis cemaatin elinde", cemaat tarafi diyor ki "hukumet yolsuzluklara batmi$ bulanmi$ durumda", lakin cumhurba4kani izliyor hala. hatta oyle trajikomik $eylere vesile oluyor ki bu sessizlik, gulsek mi aglasak mi bilemiyoruz.

ornek dun zaytung’un atmi$ oldugu bir tweet;

"son dakika - canlı yayına katılan cumhurbaşkanı abdullah gül, son 1 ayda olanlar hakkında gazetecilerden bilgi aldı."

cumhurba$kaninin i$gal etmi$ oldugu makam, turkiye cumhuriyetinin en guvenilir, en sevilen makamidir. zira cumhuriyet’in kurulmasi ile birlikte o makami mustafa kemal atatürk kullanmi$ti. cumhurba$kanligi makami her daim adaletin, huzurun ve guvenin temsil edildigi makam olmalidir, sessizligin pasifligin degil.

en kisa zamanda olan bitene cumhurba$kani el atmali, gereken her neyse yapmalidir. hukumetin eski bakanlari bugunun iktidar milletvekilleri dolandiricilik, ru$vet almak, yolsuzluk gibi suclamalarla ithamlarla kar$i kar$iya ancak yargi dokunulmazliklari sebebi ile dokunamiyor kendilerine. buna bir hal care bulunmali. hukumetin yargi uzerinde kurmaya cali$tigi baskinin onune gecilmeli, savcilar ve hakimlerin tam bagimsiz olmalari saglanmali. bunlarin yapilabilmesindeki en onemli temel ta$ cumhurba$kanligi makamidir.

eger bir cumhurba$kani boyle bir ortamda hicbir $ey yapmiyorsa ya da yapamiyorsa, makami bir an once terketmelidir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol