cryptolocker

independence
eger antivirus programlari tarafindan daha bulasir bulasmaz imha edilebilme olasiligi bulunamazsa cok yuksek ihtimalle 2014 senesinin en babayigit virusu olacaktir bu.


gelen maillerde bulunan pdf formati gorunumundeki exe’ler araciligi ile yayildigi du$unuluyor. makineye bula$ip onemli dosyalari bulup $ifreliyor ve size 300 dolar odemeniz icin 72 saat veriyor. odeme metodu genelde izi takip edilemedigi icin bitcoin oluyor. her infected dosyanin single bir $ifresi oluyor, hicbir $ifre bir ba$kasi ile uyu$muyor, bilgisayara ozel tek bir $ifre ureten sistem hazirlami$lar. 300 dolar odemezseniz $ifre otomatik olarak siliniyor ve dosyalarin $ifresini kimse acamiyor. tey tey.

http://tinyurl.com/kem448c

http://www.hurriyet.com.tr/teknoloji/25267096.asp
independence
genelde ttnet, ptt, turkcell, vb. firmalarin faturalari gorunumunde mailinize yollanan virus. tanidik bir mail adresinden gelmesi sebebi ile zip dosyasini indiriyorsunuz, virus makinenize giriyor. halen belirli bir cozumu yok. virusu makinenizden kaldirabilirsiniz ancak sifrelenmis dosyalari simdilik kurtaramazsiniz. kimi antivirus firmalari sifrelemeyi cozebilmek icin calismalar yapmislar ama henuz basariya ulasamamislar.
bigcoder
cozumu bulunamaz, aes256bit sifrelemenin cozulmesi icin dunyanin en guclu bilgisayarinin 70 yil hic durmadan calismasi lazim.
70 yil sonra bulunan sifre de ne isimize yarar bilmiyorum.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol