16 eylül 2013 suriye helikopterini düşürmemiz

independence
$imdi sogukkanli ilerleyelim oncelikle. $u ba$liklara bir bakmamizda fayda var.

once $una;

(bkz: 22 haziran 2012 suriye nin uçağımızı düşürmesi)

ve hemen ardindan da $una;

(bkz: angajman kuralları)

$imdi de esas konuya gelelim.

bugun hatay’in suriye sinirina 400 metre uzaklikta, suriye topraklari icerisinde bir helikopter du$tu. gorgu $ahitleri du$enin sava$ ucagi da olabilecegini soyledi. hatta hatay valisi aciklama yapti "henuz bunlar kanitlara muhtac ifadelerdir, bolgeye askerimiz gitti kontrol ediyor" diye. kimi kafalardan da bir suru ses cikti helikopter ya da ucak du$meden once iki tane para$ut gorduk, pilotlar sag kurtuldu ama yere iner inmez muhalifler tarafindan infaz edildi diye.

bir kac saat sonra ba$bakan yardimcisi bulent arinc’in aciklamalarinin ardindan i$in rengi degi$ti, cok degi$ti.

meger du$en bir suriye helikopteriymi$ ve hava sahamizi ihlal etmesi sebebi ile malatya’dan kalkan iki sava$ ucagimiz tarafindan fuze araciligi ile vurulmu$. bulent arinc $oyle anlatiyor olayi;

“suriye’ye ait bir mi 17 helikopteri sınırımızı, hududumuzu hatay yayladağ güveçci bölgesinde 14.20 de iki kilometre ihlal etmiş, hava savunma unsurları tarafından yapılan ikazlara rağmen ihlal devam etmiştir. 14.25’te malatya’dan havalanan iki jetimiz helikopteri füze ile vururarak düşürmüştür. helikopterin suriye topraklarına düştüğü tespit edilmiştir. şu ana kadar pilotlarla ilgili bir bilgiye ulaşılamamıştır. suriye sınırında 24 saat hava keşif unsurlarımız görev yapmaktadır. uçağımız düşürüldükten sonra da özellikle urfa viranşehir’de sürekli taciz ateşleri yapıldığı için angajman kuralları değişmiştir. dolayısıyla bu açıklamanın ne anlama geldiğini herkes biliyordur.”

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/24723939.asp
independence
genelkurmay ba$kanligi konuya ili$kin $oyle bir aciklama yapti;

“m-17 tipi bir suriye helikopteri, türkiye hududuna 26 nm yaklaşık (48 kilometre) mesafede iken, 16 eylül 2013 saat 13.41’den itibaren diyarbakır’daki birleştirilmiş kontrol ihbar merkezi(bikim) tarafından tespit edilerek takibe alınmış, hududa 5 nm (yaklaşık 9 kilometre) kalıncaya kadar birleştirilmiş kontrol ihbar merkezi (diyarbakır) tarafından türk hava sahasına yaklaştığına ilişkin uyarı yapılmış, buna rağmen suriye helikopteri türk hava sahasına yaklaşmaya devam etmiş ve saat 14.25’te hatay/yayladağ’a bağlı güveççi hudut karakolu bölgesinde, türk hava sahasını, yaklaşık 14.200 feet irtifada seyrederken, 2 km. derinlikte ihlal etmiştir. bu durum üzerine, bölgede hava devriye görevinde (havada hazır) bulunan iki adet f-16 uçağından birisi tarafından, saat 14.27’de türk hava sahasında iken vurulmuş ve hududun takriben 1 km. suriye tarafına düşmüştür.”

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/24724279.asp
independence
du$en helikopterin goruntuleri oldugu iddia edilen goruntuler $urada;

http://webtv.hurriyet.com.tr/2/54753/24724910/1/o-anlar-amator-kamerada.aspx
independence
$u da genelkurmay tarafindan payla$ilan radar iz bilgileri.

http://www.tsk.tr/3_basin_yayin_faaliyetleri/3_1_basin_aciklamalari/2013/ba_17/1.jpg
independence
helikopteri du$urmemizden sonra henuz suriye’den bir aciklama gelmedi, geldiyse bile henuz bizim medyamiza yansimadi. ben asil pilotlarin durumunu ve suriye’nin tepkisini merak ediyorum.
independence
pilotlara ne oldugu da ortaya cikti.

öso’ya gore 3 pilot para$utle atladi, 2 pilot öldü biri muhaliflerin elinde rehin. parasutle atlayan adam neden ölüyor diyecek olursan da muhalifler sanirim adamlari havadayken otomatik silahlarla vurdular.

http://www.hurriyet.com.tr/planet/24727514.asp

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol