tacizcisini instagram hesabından afişe eden kız

independence
$u hanim kizimizdir kendisi;

http://instagram.com/p/esbvkecnjq/

eger soyledigi zamani gercekzamanli olarak ele alacak olursak o zaman akla $u soru geliyor;

+ yarim saat boyunca ellendigin surece neden mudahale etmedin, neden $ahsi otobuste de$ifre etmedin? yarim saat icerisinde neler yapilirdi da senin aklina $ahsi ustelik instagram’dan de$ifre etmek ancak yarim saat sonra mi geldi?

$imdi bir de surenin aslinda lafin geli$i olarak yarim saat dendigini hesaba katalim.

e bu sefer de $u soru geliyor akla;

+ instagram’a video yukleme cabasi icerisine girecegine otobuste rezil etsene $ahsi, $ikayet etsene? nedir bu "aman ne olursa sosyal medyadan duyurayim" tela$i?

aysemayse
valla helal olsundur. kadınların tacize karşı sesini çıkarması toplumumuzda biraz zor oluyor, şöyle ki, büyük ihtimalle kız ya yanılıyorsam adamın günahını almayayım mantığındadır, uzun bir süre de yer değiştireyim, uzaklaşayım diye uğraşmıştır. maalesef olan bir durum. zira, otobüstesiniz, kalabalık, belki de ben yanlış anlamışımdır baskısı çok. tabi hemen bunu afişe ettiğinizde nerden vuracaklarını da o kadar iyi biliyorlar ki, abartmıyorum otobüsteki kadınlar bile size adeta paranoyak bir manyakmışçasına bakmaya devam ediyorlar, pislikler sanki başlarına hiç gelmemiş, sanki erkekler daha önce hiç böyle bir şey yapmamış gibi, her zaman kadını suçlamak çok kolay, ha bu benim umurumda mı hiç de değil.

ha birde taciz anında bir kadının nasıl tepki vereceği de muğallaktır, o an öyle bir an ki, kimisi sesini bile çıkaramıyor kendi utancından, susuyor, kimisi sadece yerini değiştiriyor, kimisi çılgın atıyor. öyle bir an ki, o an tecavüze uğramış gibi hissedip, saçmalaya da biliyorsunuz. bu psikolojiyi, sözlükteki erkeklerin anlaması imkansız, neye uğradığınızı şaşırdığınız, çok garip bir an, herşeye sinirlenen bir insansanız bile an geliyor böyle sıkıntıdan, sinirden boğazının düğümleniyor kal geliyor, ha yanlış anlamışsam olayı da çok gerçek bir durum, zira kalabalık otobüste zaten herkesle dip dibesiniz, nere ne olduğu belli değil. adama bakıyorsunuz, diyorsunuz ya adam 55 saat çalışmış, yorgun bir de gelip beni mi taciz edecek, şimdi bu evine, çocuklarına ekmek parası götürmek için çalışmış, yorgun adamın günahını almayayım, o da aile babası. yok anam, hissettiğin an çılgına bağlayacaksın, neden başka adamdan hisetmiyorsun da bunda hissediyorsun, demek bir durum var. yıllar süren toplu taşıma maceralarım bana bunu öğretti. ama işte her zaman, herkes, her psikolojin, enerjin, modun aynı tepkileri veremiyor. ama durduk durmadık yere kız neden böyle bir video çeksin, hiç kimsenin durduk durmadık yere böyle bir video çekebileceğine inanmıyorum, acayip zor bir şey, ufak bir çlgınlık, son radde anında ancak olur.

kızda artık sabrının sonuna gelmiş, belli. emin olmuş ve çok sinirlenmiştir, sesinden bunu çok iyi anlayabiliyoruz. hem videoya almış hem de sesini diğerlerine duyurmuştur. ha onun yarım saat dediği, eminim 5 dk filandır ama ona öyle uzun gelmiştir ki, keşke, kaydı daha uzun tutaydı da otobüsteki olayları, etraftakilerin düşünce ve yorumlarını da duyabileydik.

toplu taşımada kadın olmak o kadar zor bir şey ki, bunu erkeklerin anlaması çok zor, ki, ben gerek ateş çıkan bakışlarım ve her an çirkefe bağlayabilir görüntümle uzun zamandır böyle bir olaya rastlamadım zira daha olay gerçekleşmeden zırhımı bürünüp etrafıma nefret ve kin kusuyorum ki adamlar yaklaşamasın, ama buna rağmen sağolsunlar yüzsüzlüklerinden ve pişkinliklerinden hala bir şey kaybetmeyen toplu taşıma beyfendileri mevcut. o sebeble, kızımıza hem videoya alıp, hem de sesini yükselttiği ve duyurduğu için helal olsun diyorum. öyle ya da böyle tepkisini vermiş, tacize uğrayıp sesini çıkaramayan o kadar kadın var ki, sen de sanıyorsun otobüslerimiz, tacizden uzak, kadınların sonsuz gönül rahatlığıyla buşunduğu yerler. bak sana şöyle diyim, hergün o kadar tacize uğrayan kadın içinde sesini çıkaran bir - iki tanesidir. bu toplum öyle garip bir toplum ki, seni uğradığın tacizi afişe ettiğinde bile suçlayabilecek, kendini suçlu hissettirecek, kendi uğradığın tacize bile kendini inandırtmayan, her seferinde sanırım abarttım dedirten bir toplum. kaç kadın susuyor haberiniz yok, sonra da diyorsunuz, neden videoya çekti. o an öyle gelmiş, sinirlenmiş. bir kere de adamı eleştirin arkadaş, kadını destekleyin, ya helal olsun gösterdi diye !! çok sinirleniyorum bak. sonra neden metrobüste yanına erkek oturtmadın, sence neden gerizekalı, bacağını bacağıma değdirme çaban, kollarını bağlıyomuş gibi yapıp, göğüsüme ve boşluklarıma dokunma çaban, onca yer varken gelip beni sıkıştırmaya çalışman, sanki kalçam değince, cinsel ilişkiye girmişçesine saçmalaman, otobüste gözünü dikip, üzerimden ayırmaman, yanlışlıkla bir şey düşünüp dalmışken, sana baktığımı sanıp, bundan olaylar yaratıp beyninde iletişim kurma çaban, gereksiz yere yardım edeyim, yok bilmem ne bahaneleriyle çay içme teklif etmeye varan cesaretin olabilir mi, yer değiştirtiryorum bahanesiyle, tüm vücudunu üzerime yaslaman, söyleniyormuş, bir şey okuyormuş bahanesiyle kulağımın dibinde bıdır bıdır bana ne yapmak istediklerini sayman, allahım düşündükçe deliriyorum. sayelerinde kaç kere karakolluk oldum, hala bitmediler.

ha bir de polise şikayet ediyorsun, adam sana diyor, of yine noldu hanfendi, naptı yani naptı? hem tacize uğrayan sen, hem adam geliyor sana trip atıyor durduk durmadık yere iş çıkarıyosun diye. ha sonra adamlardan duyulan ve en sinir olduğum tepki şu, pişkin sırıyışıyla sana bakıp, ya ne yapabilirsin? naabbcan ki? ağzını yüzünü kırasın gelir. o sebeble hepimiz, farklı yollardan ispat, sesimizi duyurma çabasındayız, kızın da aklına bu gelmiş, artık iyi de olmuş.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol