her bebek rızkıyla doğar

independence
sorgulamaksizin kendisine cocuklugundan bu yana ogretilen her $eyi savunan musluman birey du$uncesi.

kendileri kalabalik ailelerden ho$lanirlar ve yine kendilerine sorarsan dogacak olan her cocuk rizki ile dogar. peki afrikada her sene acliktan olen binlerce cocuk ne i$ diyecek olursan allah’in takdiri $eklinde alirsin cevabini.

peki ya turkiye’de i$iklarda mendil satanlar cam silenler, ellerinde yarim ekmekle lokanta vitrinlerinde cama yapi$anlar, sungerden tiner cekenler nedir diyecek olan yine allah’in takdiri cevabini alacaksindir.

nasil bir inancin allahi minicik bebekler arasinda ayrim yapar, kimi cocuklarin dilenmesini uygun gorurken kimi cocuklarin altin i$lemeli tabaklardan beslenmesini uygun gorur?

basmakalip ogretiler sebebi ile her konuya din ve allah tarafli cevap veren sozde muslumanlar sayesinde islam toplumlari her daim geri kalmaya mahkumdur. oncelikle bilin ki allah sizin nufus planlamalariniza kari$maz, yapabildigin kadar cocuk yaparsin onlara iyi bir ya$am surebilmen kaydi ile. dogacak olan cocuklarinin da ne $artlarda ya$ayacagina yine allah kari$maz. allah’i dunyevi meselelerine alet etmemeyi ogren artik. bekleyecegin her tur hikmeti ahiret kanadinda beklemelisin.

bu cumleyi duydugum arkada$im $u cumleyi de kurdu bana ayrica;

"allah cok romantik, kullarini gunun en guzel saatinde uyandiriyor."

cumlenin vardigi sonuc "sabah namazi".

hani uyandiran allah degil calar saat diyecek oldum ama bu konularda tarti$malara yeni fikirlere o kadar kapali oluyorlar ki cok zaman, allah’a calar saat muamelesi yapmasina dahi ses cikartamiyorsun.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol