lice de açılan pkk mezarlığı

independence
sanirim yanli$ bilmiyorum, lice turkiye cumhuriyeti’nin bir ilcesi. diyarbakir’a bagli.

yine sanirim yanli$ bilmiyorum, pkk isimli teror orgutu ile turkiye cumhuriyeti onyillardir mucadele ediyor. bu yolda canini yitiren insanlarin sayisi 30 bin olarak telaffuz ediliyor.

bu kisa hatirlatmalardan sonra konuya gelelim.

pkk isimli teror orgutunun turkiye cumhuriyeti askeri ile girdigi cati$malarda oldurulen 170 teroristinin mezarinin bulundugu bir mezarlik acildi lice’de. yani turkiye cumhuriyeti’nin bir ilcesinde, pkk isimli teror orgutu mensuplarinin mezarlari bulunan bir mrzarliktan bahsediyorum. du$un ki o mezarlikta yatan ki$iler bir zamanlar benim askerime benim vatanda$ima mermi sikti, allah bilir kacinin canini aldi, kac cocuk kac kadin kac ya$li kac hamile kadin katletti. buna ragmen benim ulkemin topraklarinda benim ulkeme du$man olan birilerinin mezarligi var. bu insanlar bir sava$ta onurlu bir $ekilde can vermedi dikkatini cekerimç bu insanlar kahpece kurduklari pusularda, benim askerime benim insanima namlu dogrulurken, onlari ve mumkunse orada bulunan tum insanlari oldurmeye cali$irken can verdi.

benim devletim de bu mezarligin acilmasina izin verdi. oyle ki mezarlik once polis ardindan da askerin kimlik kontrolu yapmasindan sonra acildi. yani devlet tam te$ekkullu bir $ekilde bu yapinin icerisinde yer aldi.

yetmedi bir de pkk’li bir grup yol kesti, insanlarin kimliklerini kontrol etti. hatta hatta mezarlik cevresinin guvenligini de silahli pkk’li bir grup sagladi. hani bu ulkenin sinirinin di$ina cikan silahli unsurlar var ya, onlar i$te.

bu ulke ne gunlere geldi ve daha nasil gunler gorecegiz hic bilmiyorum. ulkeyi idare edenlerin hic mi icleri sizlamiyor bu sahneler kar$isinda, hic mi vicdanlari rahatsiz etmiyor bu insanlari? binlerce $ehidimizin ruhlari rahat birakirlar mi saniyorlar bu idarecileri?

ben sanmiyorum.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/23726056.asp
independence
bahse konu olan mezarlik icin savcilik sorusturma baslatmis.

http://gundem.milliyet.com.tr/lice-de-teroristler-icin/gundem/detay/1737057/default.htm

iyi de savciligin haberi yok muydu bu durumdan? mezarliga gitmek icin yola cikanlari once polis durduruyor kimlik kontrolu yapiyor, ardindan asker durduruyor kimlik kontrolu yapiyor, ardindan da pkk’li teroristler durduruyor kimlik kontrolu yapiyor.

haydi gectim teroristleri ama devletin polisi devletin askeri guvenlik onlemi alip kimlik kontrolu yapiyorsa, devletin bu konu ile alakali bilgisi var demektir. savcilik da yeni duymus gibi medyadaki haberleri ihbar kabul edip sorusturma baslatiyor.

amac belli gerci. proseduru uygulayalim yeter. sonucta ortaya bir sey cikmasina gerek yok. reyhanlı da katledilen insanlari unuttu bu millet, bir mezarligi mi unutmayacak. bir haftaya kalmaz silinir tum zihinlerden tum dusunceler, sen sag iktidar selamet.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol