3 temmuz 2013 mısır da askeri darbe

independence
ve beklenen oldu, mısır’da asker yonetimi devir aldi. genelkurmay ba$kani abdulfettah el sisi’nin yaptigi aciklamaya gore misir’da anayasa askiya alindi. kurulacak olan teknokrat hükümetin ardindan cumhurba$kanligi ve parlemento secimleri yapilacak. secim tarihlerini gecici hukumet belirleyecek. genelkurmay ba$kaninin aciklamalarinin satirba$lari $unlar;

- bu mesajın özünün anlaşılması gerekmektedir. politik ortamda hızlı eylemlerin gerçekleşltirilmesi, güvenin ve sorumluluğunun olması gerekmektir.

- başkan’ın dün yaptığı açıklama 48 saatlik ültimatom bu kitlelerin taleplerini karşılamamıştır.

- planın içinde anayasanın geçici olarak askıya alınması bulunuyor. geçici teknokrat hükümeti kurulacak. anayasa mahkemesi başkanı adli mensur, geçici cumhurbaşkanlığı görevini üstlenecek.

- bizim amacımız güven ve istikrar sağlamaktır. başkan’ın dün yaptığı açıklama 48 saatlik ültimatom bu kitlelerin taleplerini karşılamamıştır. yaptığımız uzlaşma çağrıları başkanlık tarafından reddedildi.

- mısır askeri kuvvetleri tüm kesimlere hitap etmelidir. mısır askeri kuvvetleri ayakta duracaktır. içişleri bakanlığı ve güvenlik bakanlığı ile iletişim içinde olacaktır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol