milli iradeye saygı kazlıçeşme mitingi

aysemayse
boğaziçi üniversitesi bilgisayar mühendisliği’nden doç. dr. taylan cemgil, fizik bölümü’nden daha önce cern deneylerine de katılan doç. dr. erkcan özcan, siyaset bilimi’nden doç. dr. koray çalışkan ak parti’nin bugün (16 haziran 2013) kazlıçeşme medyanında düzenlediği mitingde kaç kişi olduğunu hesaplamışlar ve mitigine en fazla 295.000 kişinin katıldığını söylemek isabetli olacaktır, demişlerdir.

http://www.radikal.com.tr/politika/bogazicili_akademisyenler_kazlicesmedeki_katilimci_sayisini_hesapladi-1137905
independence
ba$bakanin agzindan bugun bu mitingde yuzbinlerce insanin kar$isinda ortami yumu$atici, yapici cumleler cikacagini du$unmu$tum. aslinda bu bir umuttu ama realist bir umuttu. ne de olsa recep tayyip erdogan bu ulkenin ba$bakani ve pe$inde ciddi kitleler bulunan bir ba$bakan. tek cumlesi ile insanlar sokaklara dokulur, tek cumlesi ile sokaklardaki insanlar evlerine doner. o denli etkili bir ba$bakan.

ben de buna guvenmi$tim, ba$bakanin etkisine. agzindan cikacak sadece bir kac cumle bile ulkede $u anda ya$anan kaosu dindirebilir nitelikteydi.

oysa ne oldu?

sayin ba$bakan ali$ilmi$ uslubundan taviz vermedi, provakasyon ve provakatorlerden bahsederken bile belki bilincsizce belki de bilincli bir $ekilde orada bulunan yuzbinleri provake etti.

peki sonuc ne oldu?

$uradan bak ne olmu$ sonuc;

(bkz: istanbul sokaklarında elleri sopalı siviller)

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol