saat 22.00 ile 06.00 arası alkol satış yasağı

0 /
independence
guler misin aglar misin tarzi bir yasak daha geldi guzel ulkeme. gerci henuz tasari halinde ama illaki yasala$acaktir.

tasariya gore saat 22:00 ile 06:00 arasi perakende olarak alkol sati$i kesinlikle yasaklanacak. yani adamlar sana diyorlar ki "biz sana icme demiyoruz, yine ic ama sabah ezanindan sonra ak$am ezanina kadar ic". diger yandan suruculer icin de 1 promil olmasi gereken alkol miktari 0,50 promile du$uruluyor. bunun da anlami arac kullanmadan once kolonya bile koklama gibi bir $et.

tez elden tasari yasala$sin ki tum tekel bayiler varlar falan iflas etsin turkiye’de. viva akp!

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/23356689.asp
independence
karaborsa’nin canlanmasi icin en leziz firsati hukumet kendi elleri ile yaratmi$ oluyor bu durumda. sonra yok vergilendirilmi$ kazanc kutsaldir, yok kayit di$i ekonomi milli felakettir, bir suru terane. e kendi ellerinle adama diyorsun ki git kacak icki sat, o nasil olacak?
independence
cumhurba$kani tarafindan onaylanip onaylanmadigi halen belli olmayan yasak. kimilerine gore de onaylansa dahi eylul ayindan once yururluge girmeyecekmi$.
independence
eylül ayina girmeden ne kadar icebilirsek kardir diyen bir zihniyet var artik. aha ben de o zihniyete sahip olanlardanim sanirim ki allah ne verdiyse ictim agustosun 20 sini 21 ine baglayan gece. muhtemelen eylul ayina kadar da boyle olacak.

$eferine akp!
nys
her seferinde

içkime karışma,
bedenime karışma,
çocuğuma karışma,
özgürlüğüme karışma,
elini çek artık !

dememize rağmen ’’sizi siklemiyoruz’’ diyen hükümetin çığırından çıktığını gösteren yasağıdır.
independence
"peki eylulde ne yapacaksiniz?" diye hangi tekel bayine sorsam "sikinti yok abi kafana gore" diye bir cevap aldim. anla$ilan o ki tekeller bu yasagi sallamayacaklar.
independence
hani buradan ispiklemi$ gibi olmayayim ama bu yasaga uyan tekel bayi sayisi uymayanlarin yaninda devede kulak.

e adamlar kesinlikle hakli ama. tekel bayi dedigin kimi yerde sabaha kadar kimi yerde ise gece hayli gec saatlere kadar acik. kimse gecenin yahut sabahin o saatinde kola ciklet misir cipsi almaya gitmez oralara. adam ya sigara alacak ya alkol. bayi sahibi alkol saat 22 den sonra alkol satamazsa sigaradan kazanacagi paket ba$ina 50 kuru$ icin o elektrik parasini falan goze alir mi? almaz. mecbur satacak bu adam satmasi gereken alkolu. tekel bayilerin varlik amaci zatn gec saatlerde alkol temin edebilmek. yoksa sigara ben diger $eyleri marketlerden diledigince alirsin.
aysemayse
valla şişli’de yasağa birebir uyuluyormuş, daha 22.00 olmadan tekel bayi, yasak başladı farkında mısınız diye sordu, ya dedim bişi yapamaz mısınız? hani şimdi alıyoruz da ya bir gün sıkışırsak. ( alkole sıkışmak da neyse) yok yapamayız dedi, yasağın çoktan başladığını ama satıldığını düşünen arkadaş, alırım diye iddialaştı, çıktı gezdi yok alamadı. sonra başka bir arkadaşa şipariş verdik, gelirken getir diye, o da eli boş geldi. ee biz de ne yapalım evdeki malibularımızı, şaraplarımızı , jim beamlerimizi, votkalarımızı, mertinilerimizi içip, alkol yasağına karşı rap video yapmak zorunda kaldık. bira bulamıyorsan, napacaksın artık !! pastayı yiyeceksin ! hala başım ağrıyor sözlük !!
independence
bugunku tecrubelerime dayanarak diyebilirim ki kimse sallamiyor bu yasagi.

saat 22 den sonra 1 adet 70 lik absolut, saat 00:00 dan sonra 2 adet 35lik absolut, saat 01:00 den sonra da 6 adet bira aldik. hem de hic cekilnemsizin, girdigimiz her tekel bayinden aldik bu saydiklarimi.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol