türkiye nin çok sıkıcı bir ülke olması

independence
turkiye cok sıkıcı bir ulke, tamam bu konuda tespitimizi yaptik. gelelim nedenlerine.

oncelikle insanlardaki ekonomik buhran bunun en buyuk etkisi. sabah i$e gidip ak$am evine gelen adam ve tum cali$malarina ragmen ayda ancak o da bir ihtimal ailesini gecindirebilecek olcude para kazanan bir adam, kendisine yahut ailesine nasil sosyal bir ya$am saglayabilir?

kac memur, kac i$ci ak$am evine geldiginde ailesine "hanim, cocuklar haydi hazirlanin da bu ak$am da di$arida yiyelim" diyebilmi$tir ki bu ulkede? du$unsene, sen e$in ve iki cocugun var diyelim. keyif yapacaksin ya o ak$am, ailenle bir restauranta gidiyorsun, bir de kucuk raki actiriyorsun yemegin yanina, tatlilari da ilave edecek olursan sana gelecek hesap ortalama 400 lira.

e be adam senin maa$in 1000 / 1500 lira arasi, o nasil olacak?

olmayacak i$te, gececeksin onu. nereye gidiyorsun da 400 lira hesap oduyorsun sen? yava$ ode sacin ba$in dagilmasin.

ekonomik ko$ullari dikkate almasak bile yine de yeterince sıkıcı bir ulkedir turkiye, sagolsun akp iktidari. taksimde eskiden di$arida sandalyeler vardi bi$iler vardi da di$arida bir kac kadeh bir $ey icerdin, bir yandan muzikten uzakla$ip kafani dinlerdin bir yandan sigarani icerdin. e $imdi o da yok, sandalye falan hak getire, mecbur iceride takilacaksin. sigara icmek icin de ke$ler gibi cikip kapida iceceksin, sonra yeniden iceri. kafani dinleme imkanin yok, adam gibi oturarak sigara icme ihtimalin yok. di$arida olsan sagina soluna dolu$an tinercileri, dilencileri konuya dahil etmedim bile farkindaysan.

yaz geldi ve ekonomik durumun musait diyelim. anla$iyorsun bir tatil organizasyonu ile ve seni 5 yildizli(?) bir otele goturuyorlar. e bu sefer de aldigin hizmet sana vaad edilen hizmet degil? otel le$, odalar minicik, acik bufe var ama acilir acilmaz kapanan bir bufe o da. yine elinde patladi tum keyfin?

internette gonlunce gezinemezsin, her site yasak neredeyse. fi$lenme endi$esi almi$ ba$ini yurumu$. bir kac satir muhalif yazi yazsan ak$am polisi kapinda bekler durumdasin. teroro sorununun sozde halledilmesi icin hukumet bizzat kendisi teroristle pazarliga girmi$, siyasi ahlak ozgurlukler ataturk yolu yerle yeksan olmu$.

yine ekonomiye donecek olursak evine ancak kurbandan kurbana et giren evler var bu ulkede. hastane de muayene kuyruklarinda can veren pek cok insan var. onlar da eglenemiyorlar muhtemelen, senede bir kere o da birileri ikram ederse ancak et yiyebilen insanlarin eglenebildigi bir ulke degil burasi. muayene kuyruklarinda can vermek de cok eglenceli olmasa gerek.

ozetle sıkıcı bir ulke bu ulke. ke$ke sinirlara falan hoparlorler ve ye$illi mavili kirmizili yanip sonen i$iklar yerle$tirseler de insanlar kendilerini barda discoda falan hissetse en azindan psikolojik olarak.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol