24 ocak 2013 izmir semalarında havada yanan uçak

independence
istanbul izmir seferini yapan, saat 23:15 de istanbul’dan havalanan ve izmir semalarinda uzerine yildirim du$en ucak. yildirim du$mesi sonucunda ucagin motorlarindan biri alev aliyor ancak ucak sikintisiz bir $ekilde adnan menderes havalimanina ini$ yapiyor.

haber $urada;

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/22438402.asp

biplenmemi$ videosu $urada;

https://www.facebook.com/photo.php?v=10151360235839710

ucak bilgilerime dayanarak bir kac $ey yazmak isterim.

oncelikle bir ucagin tek motorunun yanmasi ucak icin bir facianin habercisi degildir. o ucak ister dort motorlu olsun ister iki motorlu olsun, motorlardan biri yandi mi motor kapatilir, kalan motorlarla son derece gubenli bir ucu$ gercekle$tirilir. hatta tum motorlari susan bir ucak dahi tahminime gore 100 millik bir yolu son derece guvenli bir $ekilde katederek en yakin havalimanina yine guvenli bir $ekilde ini$ gercekle$tirebilir.

ote yandan bir ucaga yildirim du$mesi ve bu sebeple de bir ucaginin alev almasi teknik anlamda $a$ilacak bir $eydir, zira yildirim ucagin kaplamasini yalayarak gecip gitmesi gereken bir doga olayidir. ucaklar bu $ekilde dizayn edilir ve tarihte yildirim du$mesi sonucu du$en ucak sayisi cok ama cok azdir. du$uncelerim bana ucagin motorunun yildirim sebebi ile degil de daha ziyade teknik bir aksakligi i$aret ediyor.

her $ekilde ucaktaki yolcular buyuk panik ya$ami$lardir elbette. hepsine cok gecmi$ olsun.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol