yatak alırken dikkat edilmesi gerekenler

independence
milyon ayri reklam yayimlaniyor televizyonlarda radyolarda gazetelerde ve internette yataklar ile alakali. $oyle komforlu boyle guzel $oyle ortopedik boyle kaliteli vs.

oysa yatak dedigim $ey bireye ozeldir. bireyin boyuna kilosuna ve saglik durumuna gore alinir yatak, yapilan reklama gore degil. misal bir ba$kasini bulutlarin uzerinde hissettiren bir yatak modeli benim icin cehennem cukurundan farksiz olabilir. bana cennetin anahtarini sunan yatak modeli bir ba$kasi icin bel ve sirt agrilarinin davetiyesi olabilir. bu sebeple her yatak bireyin bedensel ve saglik ozelliklerine gore degi$kenlik gostermektedir. internette biraz ara$tirma yaptim ve konunun uzmanlarinin yorumlarindan okudugum bir kac maddeyi burada payla$mak istedim. daha fazla bilgisi olan zaten bilgilerini yine payla$acaktir.

1- yatak alirken boy ve kilo konumunuzu muhakkak goz onunde bulundurun. 1,80 boyunda 100 kilo agirliginda bir insanin rahat ettigi yatak ile 1,70 boylarinda 55 kilo agirliginda bir insanin rahat ettigi yatak birbirinden kesinlkle farklar gosterecektir.

2- saglik durumunuz yatak alirken en onemli etkenlerden biri olmali. bel fitigi olan yahut bel ve sirt agrilari ceken birisi ile $ikayeti olmayan birisinin tercih edecegi yatak modelleri birbirinden farkli olacaktir.

3- sertlik ve yumu$aklik farki $ahsin begenisine gore farklilik gosterecektir. kimi insan sert yatakta huzur bulur kimisi yumu$acik bir yatakta.

4- terletmemesi en onemli etkenlerden olmalidir. kimi yatak modelleri "air" modelleri ureterek terletme konusunu sifira indirgediklerinden son derece emin konu$maktadirlar.

5- yayli mi yaysiz mi olacagi onemlidir. onerim yaysiz olanlaridir zira yay da her metal gibi zamanla paslanip bakteri uretmeye ba$layacaktir.

$unu da gozden gecirmenizi oneririm;

(bkz: visco yatak)

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol