manifest.json

independence
chrome web store’a uygulama yuklemek icin kullanmak zorunda oldugunuz dosya. aslinda kodlanmasi falan cok basittir. acin bir notepad, icini doldurun ve manifest.json olarak kaydedin, dil kodlamasini da kesinlikle utf-8 yapmayi ihmal etmeyin.

peki icini nasil dolduracaksiniz?

ben size bilgi sözlük google chrome uzantısı icin kullandigim manifest.json dosyasinin icerigini vereyim, siz kendinize gore degi$tirin icerigini.

-----------------------------spoiler----------------------------:

{
"name": "bilgi sözlük",
"version": "1.0",
"manifest_version": 2,
"description": "bilgi sözlük’te bugün yazılanlar",
"icons": { "16": "icon_16.png",
"32": "icon_32.png",
"48": "icon_48.png",
"64": "icon_64.png",
"128": "icon_128.png" },
"homepage_url": "http://www.bilgisozluk.com/",
"browser_action": {
"default_icon": "icon.png",
"default_popup": "popup.html"
},
"permissions": [
"http://www.bilgisozluk.com/"
]
}

-----------------------------spoiler----------------------------

$imdi burada atlanmamasi gereken bir iki onemli nokta var. oncelikle manifest.json versiyonu tipki icerikte de gozuktugu uzere "manifest_version": 2, $eklinde olmalidir, zira versiyon 1 i artik chrome kabul etmiyor. icerikte gordugun uzere popup.html dosyasi var, o dosyayi kodlamak icin azicik html bilgisi kafidir, hic ugra$mana gerek yok fazla fazla. resimlerin png formatinda olmasi $art, bunu ihmal etme.

muhtemelen dosyayi deneme yanilma yontemi ile yapacaksin ve her seferinde de chrome web store’a ayni zip dosyasini defalarca yollayacaksin. bu durumda $u $ekilde bir hata ile kar$ila$man cok olasi;

"bir hata oluştu: bildiride geçersiz sürüm numarası. lütfen yeni yüklenen paketin, önceki pakete göre daha büyük bir manifest.json sürümünü içerdiğinden emin olun."

urkme, daha once yolladigini sil ve yeni bir oge ekle kismindan dosyani yeniden yolla. senin daha once yolladigin zip dosyasinin icerisindeki ile yeni yolladigin ayni surum olunca sistemin kafa ambale oluyor, hata veriyor.

son olarak chrome web store’a herhangi bir uygulama yuklemek icin 5$ para odemen gerektigini de unutma. operler.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol