okullarda kılık kıyafetin serbest bırakılması

independence
meb’e bagli okullarda kilik kiyafet artik serbest hale geldi. yayinlanan yonetmelige gore ogrenci kimi sinirlar dahilinde kafasina gore diledigi kiyafet ile okula gidebilecek. bu sinirlar nelerdir bilmiyorum ama ogrencilerin hayati degi$ecek emin ol. en buyuk sikintimiz $u kiyafet $eysiydi ogrenciyken. bu donemde ogrenci olmak varmi$ anasini satayim.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/22021856.asp
independence
serbestlik sadece kilik kiyafetle ilgili degilmi$. ayni zamanda erkek ogrenciler okullara artik uzun saclarla da gidebileceklermi$.

negzel lan.
independence
aklimiza gelmeyen kimi sorunlar cikmaya ba$ladi konuya ba$lik olan serbestlik ile alakali.

misal bir aile cok varlikli, cocugu dogal olarak cok super giyinecek. ancak sira arkada$i ise cok fakir bir cocuk. dolayisi ile yirtik pirtik elbiseler ile gelecek okula. e bu iki cocuk arasindaki denge nasil kurulacak?

ote yandan turban meselesi ne olacak? kiz ogrenciler kiyafet serbest diye okula turbanla gelebilecek mi yoksa bu durum yasaklanacak mi? bunlarin hepsi $imdilik muallak, belki de muallak degil ancak ben bilmiyorum nedir ne degildir.

nihayetinde tum bu dengelerin saglanmasi lazim, aksi durumda ortam kaosa donu$ur, icinden cikilmaz bir hal alir.
elma sekeriiii
okullarda kıyafetin serbest bırakılması aslında beklenen bir durumdu. niçin bu kadar feryad ediliyor anlamış değilim. hükümet zaten türbanı kamuya açık yerlerin her birine sokmak istediğini trilyon defa dillendirmedi mi?
ama tabi bunu "türbanlılar okula girebilir" ibaresi altında yapsalardı herkes ayaklanacaktı. koyun ülkemin kuzu insanları, bunu kılık kıyafetten öte bir çizgide anlayamadı henüz ama, asıl amaçlanan şey zekice kurgulanmış bu yasanın altında yatıyor aslında.

tasarının detaylarına göz gezdirdiyseniz eğer türban takmak isteyen öğrenciler sınıfa bu şekilde girebilecekler söz konusu olan yasanın verdiği özgürlükle.


ana sınıfındaki başı kapalı kızlara "oyyy el kadar kızın kafasını bağlamışlar!" modunda kimse acımasın. yalnızca realite artık kamunun her yerinde göze batacak. başka lafa lüzum yok sanırım...

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol