narkoz öncesi replikler

sipsi
öncelikle:
(bkz: narkoz sonrası ayılma replikleri)

öncelikle şunu belirtmek isterim ki hani narkozdan uyanırken saçmalıyormuşsun, abuk subuk konuşuyormuşsun geyikleri falan var ya kesinlikle doğrular. ancak bu kadar revaçta olmalarının sebebi ayılma esnasında yakın çevrenin etrafında olması ve ayılma sürecinde söylediklerini ömrün boyunca her ortamda ’ya pıtırsu işte uyanıyo böööle bir de demesin mi ay ne güldük ne güldük’ şeklinde hatırlatmalarıdır.

6 senelik okul ve 2,5 senelik meslek hayatıma dayanarak söyleyebilirim ki asıl geyik anestezi öncesi ameliyathanede dönüyor dostum. bayılma öncesi söylenen son sözler ayılma sonrası söylenen sözleri aratmıyor. ayılırken ’su’ diyen bir hasta mı daha ilginç yoksa bayılırken ’elma’ diyen mi? ben oyumu her an bayılmadan yana kullanırım.

dip not: bayılmadan bir kaç saniye önce ’elma’ diyen kişi benim, evet.

eski arkadaş olan anestezist: korktun mu kızzzz??
sipsi: yoghk yeaaa ne korkcam allaalla. sen şimdi bana 10’dan geriye say diyeceksin, ben de 7’yi göremeden gidicem dimi?
eaoa: eh haydi bakalım. 10’dan geriye doğru say.
s: elma zzzzzzzz....

ameliyathanedeki yeşil örtülerden etkilendim sanırım..
elma sekeriiii
bu repliklerden evvel, ameliyathaneye inmeden önce hemşireler hastaya sakinleştirici verirler. ömrü hayatında 3 defa ameliyat geçirmiş olan ben, 2 defasında bu sıvıyı içtim bi boka yaramadı. ama son kez burun ve bedemciklerimden olduğum ameliyatta harbi kafa yapmıştım, etrafımdakilere ağzıma geleni sayıp kahkahalar atmıştım eheh.

neyse, bu sıvıyı içip vücudunuzda herhangi bir değişiklik olmadıysa ameliyathaneye sedye ile indirildiğiniz an vücudunuzda bir sinir boşalması olur. hani ne olacağını bilmediğinizden ve ameliyathanenin soğukluğundan ötürü. titrerken ağlamaya başlarsınız. dedim ya, sinir işte.

hemşire: kolunuzda bir soğukluk hissediyor musunuz?
elma: yoooook? üüüüüüü!
hemşire: şimdi?
elma: y.. ha elimde var sanki. evet kolumda oldu, omuzuma sıçradı boyn....
independence
15 ameliyat geciren biri olarak(iclerinde estetik ameliyat yok, goguslerimi buyutmedim yani) bir hayli tecrubeliyimdir bu konuda. ba$ repligim degi$mez olarak $udur;

+ sen $imdi bana bunu koklatacaksin ben hemen bayilicam oyle mi? ahahahzzzzzzzzz.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol