çözüm sürecine abdullah öcalanın da dahil edilmesi

independence
adalet bakani da dun bunu soyledi.

"cozum surecine abdullah ocalan da dahil edilebilir. cozum icin her enstruman kullanilmalidir, kullanilmamasi eksiklik olur."

yazik ki katiliyorum ben de bu sozlere.

adamlar en ba$indan beri imrali’yi muattap kabul edin dediler. e sen zaten defalarca gittin ocalan ile goru$tun imrali’da. oslo goru$melerinin temelinde de zaten ocalan ile olan goru$meler vardi. sonra tum bu gizli sakli goru$meler bir ses kaydi ile ayyuka cikti, alenile$ti ve bir anda pek cok yerin de katilimi ile me$rula$ti.

"devlet menfaatleri geregi herkesle goru$uru"

bu soylendi herkes tarafindan. herkes boyle soylemeye ba$layinca ali$tik biz de bu fikre, kaniksadik. madem cozume katkisi olacak, varsin olsun dedik. abdullah ocalan’in aslinda kim oldugunu unuttuk, kim olabilecegine dikkatimizi verdik.

abdullah ocalan bu surece dahil edilsin edilmesine ancak babasinin hayrina girmeyecektir bu surece. muhakkak talepleri olacak. cezasinin hafifletilmesi, ev hapsi ve ardindan kademeli serbestlik, bir cok benzeri talep. bunlar da goz onunde bulundurulmali once, zira bu adama yapilacak pozitif bir ayrimcilik bu memleketi ayaga kaldirir daha da kimse oturtamaz yerine. vallahi askeri darbeleri mumla arayacak duruma gelirsiniz.

ayrica herhangi bir cozum sureci ba$layacaksa da $artsiz muzakeresiz silah birakma olmali orgut tarafindan, aksi taktirde parmaklar tetikteyken zaten kimse bari$tan sulhtan bahsedemez.
independence
turkiye’de her $ey cok hizli ilerlemeye ba$ladi.

bak dun bu ba$ligi actik bugun ba$bakan "imral ile goru$meler yeniden ba$layabilir" aciklamasi yapti.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/21563028.asp

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol