2012 senesinde hala telgraf gönderilmesi

independence
telgraf neydi?

postane gibi bir yerden birisi bir cihazin piti piti uzerine vurur, alici $ubede bu piti pitilar yazi olacak cikar. yani cihaza vurulan darbelerin kar$i tarafta yazi halini almasi. 2012 senesinde bu tur bir haberle$menin hala var olmasi garip. ustelik bunu devletin en yuksek merciinin kullanmasi daha bir garip.

cumhurba$kanligi tarafindan dun genelkurmay ba$kanligina "telgraf" cekilerek 18 eylül 2012 bingöl de pkk saldırısı kinanmi$. muhtemelen bu telgraf devlet gelenegi haline geldigi icin boyle bir yola ba$vuruluyor, aksi taktirde telgraf ne lan?!

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/21499928.asp
hittheroad2timesjack
şöyle bir şey olsa gerek devletin kullandığı telgraf.

(bkz: ultimate telgraf) her vuruşta 16384 mbit büyüklüğünde veri işleme
kapasitesine sahip telgraf. düşün yani bir vurdunmu sayfayı komple gönderiyorsun. sallıyorum tabi amk, sabah sabah bu kadar.
obi wan konami
(bkz: mors alfabesi) ile uzaklara yazı göndermeye yarayan cihazın/sistemin bu tarihte de kullanılması gerçekten garip fakat kullanılmasının bir sebebi vardır diye düşünüyorum.
faks(belgegeçer), e-posta, telefon, sms, mms falan varken telgraf neden kullanılır çözebilmiş değilim.
okurken de "dur" demişler midir acaba?
derdiolanneylesin
bence burada bahsedilen bir devlet geleneği, yıl olmuş 2012 pıtı pıtı telgraf çekiliyor değildir sanırım eski zamanlardan kalma bir tabirdir. yani öyle umut ederim.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol